0

ČITAFORA- mala mreža čitateljskih klubova

reading in libraryKnjižničar Ivan Babić i tribina Kulturni četvrtak u Sesvetama 17. listopada 2013. pokrenuli su osnivanje male mreže čitateljskih klubova, koji se pod zajedničkim nazivom ČITAFORA održavaju u četiri knjižnice na području Sesveta: Knjižnici Sesvete, Knjižnici Jelkovec, Knjižnici Selčina i Knjižnici Dubec.

Svaka od navedenih knjižnica samostalno uređuje i provodi aktivnosti kluba i ima svojega voditelja.

U Savjetu kluba su:  dipl. knjižničar Ivan Babić, dipl. knjižničarka Biserka Gašparac (voditeljica u Knjižnici Sesvete), dipl. knjižničarka Lorena Banić (voditeljica u Knjižnici Jelkovec),  dipl. knjižničarka Dunja Lovrenčić Gašljević (voditeljica u Knjižnici Selčina), knjižničarka Danijela Petaros (voditeljica u Knjižnici Dubec), književnik i prevoditelj dr. sc. Vlado Vladić i književnik i novinar mr. sc. Mario Raguž.

Čitateljski klubovi su namijenjeni svim uzrastima, prema potrebi sredine u kojoj se pojedina knjižnica nalazi.

Djelatnost čitateljskih klubova će biti poticanje čitanja u najširem smislu, razmatranje sadržaja pročitanog te promišljanje o ulozi i mjestu knjige u društvu. Također će se pokušati primijeniti najnovije spoznaje s područja biblioterapije, tj. terapeutskog aspekta čitanja.

Cilj ove mreže čitateljskih klubova je veće otvaranje knjižnica za suradnju i uključenje što većeg broja članova u njihov  rad, kao i davanje dodatnog poticaja za moguće volontiranje u svakodnevnim i drugim posebnim aktivnostima naših knjižnica.

Tendencija je da članovi klubova postepeno sami preuzmu vođenje aktivnosti  prema svojim željama.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 7748 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |