0

Priča o Anne Frank uskoro u animiranoj verziji

Anne_FrankAutor: Tportal/Hina

Izvor: tportal.hr

Priča o Anne Frank uskoro će biti adaptirana za filmsko platno u obliku animiranog filma za djecu koji će prema njezinu slavnom dnevniku režirati poznati izraelski filmski redatelj Ari Folman.

Kako prenosi britanski Guardian, Zaklada Anne Frank odobrila je adaptaciju dnevnika koji je Anne pisala dok se njezina obitelj u tajnom skloništu skrivala od pogroma Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata, u animirani film za djecu.

‘Donijeti dnevnik Anne Frank na veliko platno, fantastična je prilika i izazov’, kazao je Folman. ‘Postoji stvarna potreba za novim umjetničkim materijalima kako bi se još generacijama sačuvalo sjećanje na nju’, napomenuo je redatelj, koji će za film napisati i scenarij. Projekt bi trebao krenuti u produkciju krajem 2014.

Folmanov film ‘The Congress’, futuristička satira Hollywooda, prošlog vikenda dobio je nagradu Europske filmske akademije za najbolji animirani film.

Njegov najpoznatiji film je ‘Waltz with Bashir’ iz 2008., koji je nagrađen brojnim nagradama te je nominiran za Oscara za najbolji strani film. Riječ je o animiranom dokumentarcu u kojemu redatelj istražuje vlastita izgubljena sjećanja na iskustva kada je bio mladi izraelski vojnik u ratu s Libanonom 1982.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 5451 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |