0

Pjesnikinja Sabina Maličbegović na prestižnom takmičenju u Londonu

Izvor: Fena

National Poetry Competition Collection 2013Godina koja je na izmaku za pjesnikinju Sabinu Maličbegović ostat će upamćena po jednom velikom uspjehu. Naime, ove godine je jedna njezina pjesma ‘Ptica stanarica’ pronašla svoje mjesto na stranicama antologije Poetry Treasures: National Poetry Competition-Collection 2013.

Riječ je o najvećem i najprestižnijem pjesničkom natjecanju koje se od 1978. godine održava u Londonu. Svake se godine na ovo natjecanje prijavi više od 5.000 pjesnika koje tročlani žiri pregleda i ocjenjuje, te nakon iscrpne selekcije bira najbolje koji se zatim objave u antologiji.

U ovogodišnjem izdanju antologije, pored Žepčanke Sabine Maličbegović našlo se još 268 pjesnika iz raznih dijelova svijeta.

”Naravno da sam ponosna jer ovo nije mala stvar. U tako jakoj konkurenciji naći se među 268 pjesnika i pjesnikinja čija je pjesma objavljena može značiti samo jedno, a to je da ste dobri u onom što radite. Ja i dalje nastavljam pisati jer smatram da ima još dosta toga o čemu treba da pišem”, naglasila je Sabina Maličbegović.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |