0

Književna radionica Rašić: E-knjiga “Bog neće pomoći” Marka Pogačara

Bog nece pomoci - Marko PogacarKnjiževna radionica Rašić objavila je elektronsko izdanje prve zbirke priča hrvatskog pesnika, esejiste i pripovedača Marka Pogačara Bog neće pomoći.
Prva zbirka pripovedaka Marka Pogačara, pesnika, esejiste, kritičara i jednog od najdarovitijih književnika kojeg region ima, sadrži 11 priča . Pripovetke se, pored izuzetne informacijske ekonomičnosti, odlikuju i rafiniranim jezičkim izrazom, što ne čudi s obzirom da se radi o autoru koji je do sada uglavnom pisao poeziju.
Pogačar je rođen 1984. godine u Splitu. Objavio je četiri knjige pesama, tri knjige eseja i jednu knjigu kratkih priča. Urednik je u književnom časopisu Quorum i dvonedeljniku za kulturna i društvena zbivanja Zarez. Bio je stipendista fondacija Civitella Ranieri, Passa Porta, Milo Dor, Brandenburger Tor, Internationales Haus der Autoren Graz, Récollets-Paris, itd. Nagrađivan je za poeziju, prozu i esejistiku, a tekstovi su mu prevođeni na tridesetak jezika.
Elektronsko izdanje knjige Bog neće pomoći dostupno je na internet stranicama izdavača (www.krr.rs) u formatima epub i mobi.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |