0

Zoranu Bogranu uručeno priznanje Vasko Popa

ZORAN BOGNARJubilarna, 20. po redu književna nagrada „Vasko Popa“ za najbolju zbirku poezije na srpskom jeziku čiji je darodavac Hemofarm Fondacija, svečano je uručena u Vršcu Zoranu Bognaru za zbirku “Insomnia, bele noći“.

Stručni žiri je najuži izbor sveo na zbirke poezije šest autora, a jednoglasnom odlukom nagrada je dodeljena Bognarovoj knjizi pesama o ljubavi, izdaji, demonima i ostalim svakodnevnim umiranjima, objavljenoj prošle godine.

– Zadovoljstvo je biti među laureatima „Vasko Popa“, nagrade koja slavi 20. rođendan i to u godini kada obeležavam i 30 godina književnog rada, istakao je dobitnik nagrade Zoran Bognar, naglašavajući da je priznanje koje mu je dodeljeno važi za najveće u domenu poezije u celom regionu a i veoma je cenjeno i u Evropi i svetu.

Priznanje „Vasko Popa“ ustanovljeno je 1995. godine u nastojanju da se očuva uspomena na ovog velikana srpske poezije. Hemofarm Fondacija je tradicionalno, od početka, darodavac nagrade koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa.

Hemofarm Fondacija od svog nastanka, pored humanitarnih aktivnosti, veliki značaj pridaje podršci unapređenju i očuvanju kulturne baštine Srbije. Za 21.godinu rada donirala je više od 68 miliona dinara u oko 370 aktivnosti u domenu kulture.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |