0

DADAnti: promocija zbornika ‘DADANTI PESNICI’

10484165_728709030522925_7898608565216384769_oU Splitu je u ponedjeljak, 14. srpnja u prostoru kluba Ghetto (Dosud 10) u 20:30 sati. održana promocija zbornika DADANTI PESNICI kojeg je izdala udruga Poezin iz Beograda.

U zborniku je zastupljeno 13 članova udruge DADAnti (9 iz Hrvatske i 4 iz Srbije). Autori, redom: Andrija Crnković (Hrvatska), Dejan Bogojević (Srbija), Emir Salihović (Srbija), Franko Bušić (Hrvatska), Hrvoje Bubić (Hrvatska), Jovana Baćanović (Srbija), Jurica Ivčević (Hrvatska), Mario Krajinović (Hrvatska), Nenad Glišić (Srbija), Petra Marović (Hrvatska), Tamara Evelyn Vojnović (Hrvatska), Velimir Foretić Delonov (Hrvatska) i Željko Barišić (Hrvatska).

Inače odlična suradnja ovih dviju udruga tako je okrunjena ovim zbornikom. Za samo predstavljanje voditelj Poezina Milan Mijatović potegao je do Splita i na redovitoj DADAnti večeri predstavio zbornik, a usput se predstavio i kao slemer. Mijatović je dosad objavio dvije zbirke pjesama i organizirao u Beogradu i širom Srbije preko 100 događaja slam i izvedbene poezije. Udruženje građana “Poezin” bavi se razvojem slam scene u Beogradu.

Slam je umjetnički, poetski izraz koji se usmeno izvodi na slobodnoj, takozvanoj mikro – otvorenoj sceni u vidu natjecanja.

Sve o Poezinu možete saznati na sajtu: http://www.slamstudio.org/

A kako je to sve skupa izgledalo na predstavljanju zbornika ‘DADANTI PESNICI’ pogledajte foto i video priloge:

httpv://www.youtube.com/watch?v=q5qY7Erk2EE

by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |