0

Najava; SLAM OBRAČUN U MOČVARI – Srbija : Hrvatska

slam u ZGNEDJELJA 26.10. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KUM – KAZALIŠTE U MOČVARI (ZAGREB)

PREDSTAVLJANJE SRPSKE I HRVATSKE SLEM SCENE

Upad: 0 KN (nula kuna)

Pozivamo vas na nesvakidašnji događaj slem poezije u Zagrebu u klubu Močvara. Imaćete priliku da gledate srpske i hrvatske slemere na sceni.

Srpski slemeri okupljeni oko Slem Studija, predstaviće zagrebačkoj publici svoju poetiku, kao i veštinu nastupa na sceni. Samo za zagrebačku publiku, nastupiće neki od najglasnijih i najiskusnijih likova sa srpske slem scene. Srbija nastupa u sastavu: Aljoša Dražović (Beograd), Siniša Rudan (Beograd), Goran Živković (Niš), Siniša Stojanović Sinister (Beograd), Damir Nedić (Kragujevac) i Milan Mijatović (Beograd).

Hrvatsku slam scenu će da predstavljaju mnogo poznata imena ali i udruge: tako imamo udrugu DADAnti iz Splita, koja će sljedeće godine biti službeni organizator Prvog državnog prvenstva Hrvatske u slam poeziji, ali i udrugu URK iz Zagreba s programom Kazalište u Močvari, koji će biti domaćin događaja u Zagrebu. Udrugu DADAnti će predstavljati: Franko Bušić (Split), Željko Barišić (Split), Hrvoje Bubić (Split), Zdenko Franjić (Zagreb), Bruno Tomašić (Zagreb), Marijan Grakalić (Zagreb), Jasmina Šušić (Kutina), a udrugu URK: Vid Jeraj (Zagreb), Mario Kovač (Zagreb), King Bajrami (Zagreb), Žarko Jovanovski (Zagreb), Dino Tremens (Zagreb), Electra Black (Belišće) te mnogi drugi.

U sklopu večeri predstaviti će se i udruženje građana “Poezin” koje se već unazad pet godina, bavi razvojem slem scene u Beogradu i Srbiji. Slam studio je web projekat organizacije Poezin. Ciljevi projekta su: mapiranje slam izvođača u Srbiji i regionu, produkcija radova o slam poeziji i slam sceni, organizacija slam radionica, organizacija slam prezentacija, kao i regionalno povezivanje slem izvođača iz Ex Yu država.

httpv://www.youtube.com/watch?v=q5qY7Erk2EE

by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |