0

Lidiji Grgić-Pavlović nagrada Planjaxovo pero 2014.

dvije_knjige_-_jedna_vecer_28_09_2012_100.09.2012 (100)Poslije prvog kruga književnik Mehmed Đedović, selektor Planjaxovog pera 2014. odabrao je dvadeset sedam priča koje su uvrštene u knjigu ‘Snovi od stakla’, a koja ovih dana izlazi iz štamparije Planjax print.

Poslije novog iščitavanja, sa dvadeset sedam došlo se do deset priča, te napokon od deset najboljih izabrane su tri.

Ovogodišnji laureati su;

zlatno Planjaxovo pero 2014. Lidija Grgić-Pavlović za priču Hlado

srebreno Almir Zalihić

brončano Zejćir Hasić

– Čini mi se da je bilo koja priča izabrana od prvih deset, ne bih pogriješio. Konkurencija je bila zaista jaka, što me raduje. – rekao je Đedović.

– Mislim da je postignut cilj, jer je na konkurs svoje priče poslalo pedeset sedam pisaca iz svih krajeva BiH, rekao je Bajruzin Hajro Planjac, inače “krivac” za ovaj konkurs, te dodao:
– Organizator konkursa će svima poslati po dva primjerka knjige ‘Snovi od stakla’, koju ćemo promovisati trećeg dana Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu, tokom mjeseca aprila, kada ćemo uručivati nagrade laureatima. Konkurs za 2015. godinu već je otvoren, s fondom novčanih nagrada u visini od 2.000 KM, te pozivamo ovom prilikom sve autore da dostave svoje priče na mail: planjaxgroup@gmail.com, te na adresu;

Planjax komerc

Bobare 22,

74264 Jelah-Tešanj.

Selektor Planjaxovog pera 2015.je književnik Mirsad Bećirbašić iz Sarajeva, istakao je na kraju mr. Bajruzin Hajro Planjac, predsjednik Uprave grupacije PLANJAX.

by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 3191 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |