0

Zdenko Franjić oduševio Petrovčane

zdenko-3
Čuveni Zdenko Franjić, svestrani umetnik iz Zagreba, nastupom u petrovačkoj biblioteci oduševio publiku.
Zdenko Franjić, u saradnji sa Radionicom za Dobre Duhove, Udruženjem mladih i Bibliotekom “Đura Jakšić”, a pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac, u sredu je gostovao u Petrovcu na Mlavi, u Narodnoj biblioteci “Đura Jakšić”, a nakon toga nastavljeno je druženje performansom u prostorijama stare petrovačke osnovne škole, kao lutajući DJ ZDENA.
Zdenko Franjić, čovek čije je ime sinonim za nezavisnu domaću scenu, sebe predstavlja kao objavljivača književnih dela, stripova i muzičkih izdanja, producira i objavljuje muziku neafirmisanih bendova, kako iz EX YU okruženja, tako iz celog sveta, uključujući daleku Afriku i Aziju. Neki od nama poznatih bendova su: MAJKE, GORIBOR, M.O.R.T., THE BAMBI MALESTERS…
Dobitnik je nagrade za životno delo koju mu je uručio vinkovački festival DORF. Koristeći etiketu ” Bratstvo duša” pod kojom objavljuje stripove i knjige raznih stvaralaca, dao je sebi za pravo da objavi svoje dve zbirke pesama. Razgovor sa njim u petrovačkoj biblioteci vodio je Nenad Nikolić Šone.
zdenko-1
zdenko-2

by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |