0

Natječaj: Prvo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji

988566_914985501895276_3920967731276605255_n
Natječaj:Prvo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji održati će se 28. lipnja 2015. u klubu Močvara u Zagrebu s početkom u 20 sati. Događaj organizira udruga DADAnti (Split) u suradnji s udrugom URK (Zagreb).

Na natječaj se može prijaviti bilo koji punoljetan državljanin RH. Kandidate ocjenjuju 3 volontera iz publike i 3 člana stručnog žirija. Svi ocjenjuju s ocjenama od 1 do 5. Kandidati koji budu čitali (ne budu znali svoju poeziju napamet) ocjenjuju se ocjenama od 1 do 4. Pobjednik prvenstva dobiva besplatno putovanje za dvije osobe i dva dana plaćen hotel i hranu u Estoniji, u gradu Tartuu (nije glavni grad), u kojem će 29. studenog na europskom prvenstvu u slam poeziji predstavljati Hrvatsku. Dio troškova putovanja (nakon povratka iz Estonije uz pravilno popunjen putni nalog) dodjeljuje udruga DADAnti, a dio daju Estonci (200 eura) koji plaćaju i hotel i hranu.
Prije prijave guglajte malo o slamu. Poezija mora biti narativna i angažirana (na primjer govoriti o socijalno-ekonomskim problemima, problemima manjina, promicati ljudska prava). Od kandidata se očekuje da prilože i prijevod svoje pjesme (nastupa, ako je više kraćih pjesama) na engleski jezik za promotivne materijale. Pobjedniku će se montirati video s engleskim titlovima za potrebe nastupa u Estoniji. Izvedba bi trebala trajati do 3 minute, maksimalno 5 minuta. Ukoliko kandidat probije vremensko ograničenje voditelj programa ga zaustavlja u daljnjem nastupu. Imajte u vidu da nije važna samo poezija. Ocjenjuje se i scenski nastup, jer slam poezija više spada u izvedbene umjetnosti nego u književnost.

Kandidati moraju unaprijed (do 27. lipnja) voditelju programa (Mario Kovač) dostaviti: ime i prezime, OIB, adresu prebivališta (onu s osobne), kontakt telefon, e-mail adresu i prijevod nastupa na engleski. Prijave poslati na mail: mariokovac69@yahoo.com
Stručni žiri: Mario Kovač, Franko Bušić i Zdenko Franjić

Ukoliko se prijavi manji broj kandidata ostavljamo mogućnost da kandidatima budu isplaćeni i putni troškovi do Zagreba i to na način da kandidatima iz Splita troškove plaća udruga DADAnti, a kandidatima iz drugih gradova udruga URK.

Kandidati će o eventualnoj isplati putnih troškova i načinu isplate biti obaviješteni nakon sastavljanja konačnog popisa 27. lipnja.
by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |