0

СЛЕМ ТАКМИЧЕЊЕ ЗА 11. МЕЂУНАРОДНИ НОВОСАДСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ

slem3ЈЕДАНАЕСТИ МЕЂУНАРОДНИ НОВОСАДСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ

THЕ ELEVENTH INTERNATIONAL NOVI SAD LITERATURE FESTIVAL

29th August –2nd September 2016 * Novi Sad

Друштво књижевника Војводине

Association of Writers of Vojvodina * Serbia

Braće Ribnikar 5, 21000 Novi Sad

САОПШТЕЊЕ O ПОЛУФИНАЛИСТИМА

СЛЕМ ТАКМИЧЕЊЕ

ЗА ЈЕДАНАЕСТИ МЕЂУНАРОДНИ НОВОСАДСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ

На основу конкурса који је расписао Програмски одбор Једанаестог Међународног новосадског књижевног фестивала комисија МНКФа је од пристиглих преко 20 пријава изабрала седам учесника који ће се девети пут такмичити у Новом Саду за наслов најбољег слем песника Србије. Конкурсна правила предвиђају да песме буду написане у слем маниру и да кандидати пошаљу најмање осам песама које у говорној верзији нису дуже од четири минута.

По оцени Комисије квалитет песама већине пријављених је на високом нивоу и евидентно је да је такмичење једно од најквалитетнијих у земљи и региону, са великим одзивом учесника. Познато је да је такмичење у оквиру Међународног новосадског књижевног фестивала једно од најпосећенијих и најдинамичнијих у Србији и у региону, и да публика у највећој мери доприноси вредности и узбудљивости ове јединствене слем манифестације.

Комисија у саставу: Милан Мијатовић, Драган Бабић и Бранислав Живановић (председник) обавила је и закључила селекцију 11. августа.

Након пажљивог разматрања, комисија је донела једногласну одлуку да се као учесници полуфиналног слем такмичења позову следећи кандидати:

  1. Симонида Бањеглав (Београд)

  2. Драгана Бечејски (Панчево)

  3. Радован Божовић (Београд)

  4. Бојан Илић Бокерини (Ниш)

  5. Ђорђе Ђорђевић (Београд)

  6. Дејан Каназир (Београд)

  7. Иван Миљаковић (Врњачка Бања)

Полуфинално и финално такмичење ће се одржати у четвртак 1. септембра у 23,00 часа у Кафеу «Бистро». О учесницима финалног такмичења одлучиваће гласови публике. Комисија за бројање гласова и стручни жири радиће у саставу: Милан Мијатовић, Драган Бабић и Бранислав Живановић. У случају изједначеног броја гласова, одлуку о победнику донеће стручни жири.

Победник такмичења добиће диплому и новчану награду.

Objavljeno u: Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |