0

Srča/Črepinje Bojana Vasića i Izohipse/Izohipse Muanisa Sinanovića, Center za poeziju T.Šalamuna //Ljubljana, 16.6. u 20 h

KisPromocija dvojezičkih pesničkih zbirki Srča/Črepinje Bojana Vasića i Izohipse/Izohipse Muanisa Sinanovića

Center za poeziju Tomaža Šalamuna u Ljubljani, 16.6.2017. u 20 sati

 

Srpski kulturni centar Danilo Kiš iz Ljubljane predstavlja ediciju pesme=pesmi, koja donosi dvojezične knjige slovenačkih i srpskih pesnika i pesnikinja. U jedinoj ediciji ove vrste u Sloveniji, do sada su izašle dve knjige poezije: Srča/Črepinje Bojana Vasića u prevodu Varje Balžalorsky Antić i Izohipse/Izohipse Muanisa Sinanovića u prevodu Ivana Antića.

Bojan Vasić (1985) rođen je u Banatskom Novom Selu u Srbiji. Objavio je sledeće pesničke knjige: Srča (2009, nagrada Mladi Dis i Matićev šal), Tomato (2011), Ictus (2012), 13 (2013) i Detroit (2014). Živi u Pančevu.

Muanis Sinanović (1989) rođen je u Novom Mestu, živi i radi u Ljubljani i Celju. Izdao je tri pesničke zbirke: Štafeta oko gradske smreke (2011, nagrada Slovenačkog sajma knjiga za najbolji prvenac), Pesme (2014) i Dvovid (2016).

O zbirkama će na promociji govoriti pesnici Bojan Vasić i Muanis Sinanović i prevoditeljka, literarna kritičarka i pesnikinja, dr Varja Balžalorsky Antić. Razgovor će moderirati vođa izdavačke delatnosti u SKC Danilo Kiš, dr Biljana Žikić.

Urednik edicije je Ivan Antić.

Autorka fotografije je Ana Petrović.

 

Promociju podržava Pristop.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment

Sigurnosna provjera *

© 2018 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |