0

Nominacije za nagradu Albert Goldstein

Nominacije uključuju prijedlog jednoga naslova, kratki opis projekta, bibliografiju austrijskog autora ili autorice, kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja ili prevoditeljice, a trebaju se predati Austrijskom kulturnom forumu najkasnije do 15. travnja 2010. na adresu Gundulićeva 3, 10 000 Zagreb, ili na e-mail: literatur@kulturforum-zagreb.org te u kopiji putem pošte.
Nagrada je utemeljena u počast i sjećanje na hrvatskog izdavača, urednika, pisca i prevoditelja Alberta Goldsteina, preminuloga 2007.

Prvi put je dodijeljena 2008. i to nakladničkoj kući AGM za objavljivanje hrvatskoga prijevoda romana autorice Angelike Reitzer ‘Svijetli predjeli’ (‘Taghelle Gegend’), koji je bio predstavljen u Puli u okviru međunarodnoga sajma knjiga ‘Sa(n)jam knjige’.

Odluka o dodijeli novčane potpore bit će objavljena u svibnju 2010., rok predaje rukopisa je 1. kolovoza, a naslov mora biti objavljen do kraja listopada ove godine. Novčana potpora bit će isplaćena nakon predočenja rukopisa.

Dodaje se da će Austrijski kulturni forum dodatno financirati i organizirati, zajedno s nakladnikom, austrijskom autoru ili autorici nagrađenog djela prezentaciju u Hrvatskoj.

 

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |