Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Marina Šur-Puhlovski  (Posjeta: 2084 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tramtincica
Književnik
Spol: Ženski

Profil WWW
« : 27.12.2007, 10:51:04 »

Čini se da je i Marina Šur-Puhlovski nevidljiva spisateljica.
Nedavno sam pročitala njen roman Nesanica. Obiteljska saga, ispričana u dahu, specifična rečenica. Cijelo vrijeme mi je negdje iznad glave stajalo pitanje "kako bi Glembayevi izgledali u ovom ruhu?"
Onda sam našla njenu stranicu. Piše godinama, izdaje knjige, a ja sam je tek sad otkrila.
Evidentirano
desertus
Skribomanijak

« Odgovor #1 : 27.12.2007, 03:12:46 »

Zapisi s koljena. Putopis po obali. Sjajno.
Evidentirano

buđenje nikad ne prestaje
Nevencica
Pisar
**
Spol: Ženski

« Odgovor #2 : 22.01.2008, 03:21:11 »

«Poezija Marine Šur Puhlovski … izvire iz svakodnevnog, realnog okružja i prelama se kroz prizmu najdubljih, najintimnijih proživljavanja, neprestano noseći u sebi tanane primisli o smislu postojanja…  Upravo zbog toga poezija u ovoj zbirci….fascinira svojim naoko lagodnim, spontanim tijekom, ali i dubinom emocija, snagom gnomskih mudrih izričaja, nad kojima će se zamisliti svaki pozorniji čitatelj…  Poruke su jasne, bez nepotrebnih, zaobilaznih opisivanja, a pjesničke slike žive, uvjerljive, stil kazivanja neopterećen bilo kakvim teorijskim umišljajima…Sve to budi radosno uzbuđenje iščitavanja…i smjerokaz je da zavole poeziju i oni koji to još nisu».

(Iz recenzije Rajke Balać, Hrvatsko slovo, 1999.)

Ima li njenih pjesama za naći igdje? I ja bi da zavolim poeziju.. Smješko
Evidentirano

to do-be-do-be-do...
davors
Đače prvače
*
Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #3 : 26.01.2008, 10:36:31 »

Ja sam čitao samo "Zapise s koljena", doista odlično. Od njenih proza, po naslovu me jako privlači "Trojanska kobila"...

Evidentirano

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: