Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: Biblioteke  (Posjeta: 3742 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Nevencica
Pisar
**
Spol: Ženski

« : 01.02.2008, 05:36:09 »

Odlikašica iz Osnovne škole grofa Janka Draškovića prošle je godine pročitala ukupno 225 knjiga, više od četiri knjige tjedno, što je najveći broj pročitanih knjiga otkad se održava izbor za Najčitatelja grada Zagreba. http://knjizevnost.org/index.php?subaction=showfull&id=1201821104&archive=&start_from=&ucat=1&

Kako bi potakao djecu da što više rade na svojem obrazovanju, gradonačelnik jednog španskog grada odlučio je za svaki sat koje neko dijete provede u biblioteci njegovu porodicu nagraditi jednim eurom. http://knjizevnost.org/index.php?subaction=showfull&id=1201878482&archive=&start_from=&ucat=1&

Imam osjećaj da su ljudi zaboravili biblioteke. Knjige po kioscima i pdf-ovi su svuda. Ujutru kad kupujemo cigare i naveče prije nego što pođemo na spavanje. Svraća li više iko u biblioteke osim djece koja traže lektiru?

Ja sam član biblioteke, a vi?
Evidentirano

to do-be-do-be-do...
schultz
Đače prvače
*
Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #1 : 01.02.2008, 06:02:14 »

Ja mislim da je to jedna velika patka, moguće da je ona posudila 225 knjiga, ali da ih je sve pročitala, to je sranje... Ja sam član knjižnice i mnogo čitam, ali ovo je preseravanje... nemože me neko uvjerit da nije barem 10 % knjiga vratila bez da ih pročita... Cool
Evidentirano

... Jedna žena dvije sise, divije žene četiri sise ...
                      (stara bauštelska)
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #2 : 01.02.2008, 08:12:41 »

Meni je fascinantno to što biblioteka u Mostaru još uvijek izdaje članske iskaznice u obliku kvadratastog žutog kartončića u koji su rukom upisani ime, prezime i broj (ex ju 80-ih i u nazad đir).. Dok imam još iskaznicu Ogrizovića i One biblioteke kod Džamije u Zg, kako li se zove.. E, to su fine iskaznice, plastificirane, uredne, trista čuda...

Isteklo mi je članstvo u ovoj mostarskoj... 
Evidentirano

Kuhajmo...
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #3 : 01.02.2008, 10:44:07 »

U zg su sad sve knjižnice linkane, sa jednom iskaznicom možeš posuđivati knjige svuda. samo ih moraš vratiti tamo gdje si posudio. prestala sam odlaziti u knjižnicu, dok ne smanjim hrpu kupljenih, a ne pročitanih knjiga.
Evidentirano
entropija
Đače prvače
*

perje na vjetru

« Odgovor #4 : 11.03.2008, 03:31:52 »

Meni je fascinantno to što biblioteka u Mostaru još uvijek izdaje članske iskaznice u obliku kvadratastog žutog kartončića u koji su rukom upisani ime, prezime i broj (ex ju 80-ih i u nazad đir).. Dok imam još iskaznicu Ogrizovića i One biblioteke kod Džamije u Zg, kako li se zove.. E, to su fine iskaznice, plastificirane, uredne, trista čuda...

Isteklo mi je članstvo u ovoj mostarskoj... 

isto je i u ostalim gradovima BiH, ukljucujuci i iskaznice u Nacionalnoj biblioteci...

nisam uclanjena u biblioteku, ali sam stalno u biblioteci... onako, borhesovski...
Evidentirano

Ali mi se zato dešava kao da sebe vidim u mrtvačkom kovčegu, a moja dva Ja zaprepašćeno zure jedno u drugo.
wesnasna
Đače prvače
*

to be is to nice to be

« Odgovor #5 : 19.06.2008, 03:56:19 »

Svojevremeno sam istovremeno bila clan tri biblioteke, a buduci da sam zavrsila knjizevnost - citala sam najmanje jednu knjigu dnevno. Volim bogato snabdevene biblioteke, ali mi se cini da je kulture citanja sve manje. To se vidi i po odnosu prema knjigama, koje su mahom izvrljane i pocepane, nazalost.
I dalje mislim da vredi procitati bar pedestak stranica dnevno, ali u malim mestima sa lose snabdevenim bibliotekama brzo se predje ceo fond. Zato radije kupujem knjige. Nikad nisu bile jeftinije...

Evidentirano

Korak je tajna nedokuchiva i poziv nekom od slichnih
vortexmoon
Skribomanijak

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #6 : 12.10.2008, 03:09:21 »

Kako sam sad brucoš na fakultetu, moram biti učlanjena ne u jednoj nego u više biblioteka.. Studiram filozofiju tako da je nemoguće pokupovati svu potrebnu literaturu... Plus, mnoga djela je skroz teško pronaći pa sva ta frka oko pronalaska knjiga prelazi u neku avanturu. Sirast
Evidentirano

Večerala sam oblake
Nekad vrlo teško padaju na želudac -
 - moram priznati.
bookeraj
Književnik

« Odgovor #7 : 18.11.2008, 02:13:12 »

upravo mi je ovih dana istekla iskaznica. Al produžit ću, da imam.
Iako, dok i sama ne smanjim hrpetinu kupljenih, a nepročitanih knjiga, neće me puno biti u knjižnici.
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #8 : 18.11.2008, 03:55:02 »

Moram priznati da nisam nikad bila učlanjena u mostarsku biblioteku, a Mostarka sam, jel...  Cerim se Sad sam u Zagrebu na studiju i ovdje najmanje jednom tjedno idem u knjižnicu. Sviđa mi se ljubaznost osoblja i to što se svojski potrude da ti pronađu literaturu koja ti je potrebna. Nisam baš čula neke pozitivne komentare na mostarsku knjižnicu što se tiče opremljenosti pa, priznajem, nisam ni išla, automatski sam prekrižila Mostar  Osramoćen Da, stidim se.  Neodlučan
Knjigu ne bih nikad mogla pročitati sjedeći ispred monitora, to mi ubije svaku draž. Veeeeliki minus za to. Ali, ruku na srce, mnogo je dostupnije i jeftinije, šta da kažem.
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
bookeraj
Književnik

« Odgovor #9 : 20.11.2008, 02:03:57 »

čitala sam Harrya Pottera u pdf-u i to mi je bilo odlično jer mi je ovako preskup za kupovinu. i norvešku šumu. i Fahrenheit 541 i Hi(gh) Fi(delity) Nicka Hornbya. To je sve bilo u originalu čitano i to mi se svidjelo. nemam ništa protiv čitanja na ekranu, zapravo. ah, takva sam, prilagodljiva  Cerim se
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
hux
Skribomanijak

« Odgovor #10 : 21.11.2008, 04:02:04 »

Prije par dana sam bio u biblioteci. Otisavsi u citaonicu jedino sto sam vidio, bilo je par penzionera koji citaju novine i tri studenta- mislim da su trazila nesto za seminarski.- To je bila najveca guzva u citaonici ove godine Smješko
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
Nevencica
Pisar
**

« Odgovor #11 : 21.11.2008, 04:41:26 »

Ja sam clan!
Po knjigu sedmicno i osjecam se odlicno!
Evidentirano

to do-be-do-be-do...
vortexmoon
Skribomanijak

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #12 : 24.11.2008, 03:51:51 »

Moram priznati da nisam nikad bila učlanjena u mostarsku biblioteku, a Mostarka sam, jel...  Cerim se Sad sam u Zagrebu na studiju i ovdje najmanje jednom tjedno idem u knjižnicu. Sviđa mi se ljubaznost osoblja i to što se svojski potrude da ti pronađu literaturu koja ti je potrebna. Nisam baš čula neke pozitivne komentare na mostarsku knjižnicu što se tiče opremljenosti pa, priznajem, nisam ni išla, automatski sam prekrižila Mostar  Osramoćen Da, stidim se.  Neodlučan
Knjigu ne bih nikad mogla pročitati sjedeći ispred monitora, to mi ubije svaku draž. Veeeeliki minus za to. Ali, ruku na srce, mnogo je dostupnije i jeftinije, šta da kažem.

Dakle, još jedna Mostarka.. lijepo lijepo Smješko
Ni ja nisam učlanjena u mostarsku biblioteku još od osnovne škole kad sam bila učlanjena u onu kod Razvitka..
Eto, jedino sam prošle godine otišla do one narodne biblioteke na Lučkom mostu kako bih tražila neke knjige za maturski... primijetila sam da su je jako lijepo uredili, a isto tako sam primijetila da je čitaonica gotovo uvijek - prazna...
Evidentirano

Večerala sam oblake
 - moram priznati.
vortexmoon
Skribomanijak

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #13 : 24.11.2008, 03:53:41 »

Zaboravila sam napomenuti da sam bila učlanjena i u gimnazijsku biblioteku u kojoj ponajviše ima školskih lektira.. slabo čega drugoga..
Evidentirano

Večerala sam oblake
 - moram priznati.
hux
Skribomanijak

« Odgovor #14 : 24.11.2008, 09:41:47 »

Eeeeeeeee, danas u Tuzli prepuna biblioteka.... konacno Smješko
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
 Str: [1] 2