Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Kontakt sa piscem  (Posjeta: 1224 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Malvina
Književnik
Spol: Ženski

« : 20.06.2009, 07:04:51 »

Neki pisci ostavljaju e-mail adresu na svojim sajtovima, neki je čak daju i u svojim štampanim knjigama, a neki žive u totalnoj izolaciji.
Šta vi mislite o tome? Šta očekujete kao čitalac? Treba li autor da ostavi mogućnost da mu se čitalac obrati?
Evidentirano

"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #1 : 20.06.2009, 07:24:07 »

treba svakako, ali neku gmail adresu, koju može ignorirati, pa i ukloniti, ako mu se nakači neko zlo.
ne adresu na koju mu stižu ponude izdavača Smješko
Evidentirano
Malvina
Književnik

« Odgovor #2 : 20.06.2009, 07:04:31 »

Ljubica Arsić je u svom romanu "Mango" ostavila e-mail adresu i to mi je, kad sam pročitala knjigu, ostavilo pozitivan utisak, kao da je stala iza svoje knjige.
Evidentirano

"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #3 : 21.06.2009, 06:59:03 »

Hemon je jednom u zgb govorio kako na mejl, osim pohvala i konstruktivnih kritika, dobiva i prijetnje i duga uvredljiva pisma nekog lika koji sve njegove tekstove naziva "didaskalijama".

Možda čikaška adresa štiti od uzrujavanja, možda je Hemon naprosto hladnokrvan tip, ali ne znam kako bi se bilo koji pisac s ovih prostora nosio s tim.

S druge strane Jergović je čak tražio da Jutarnji onemogući komentiranje njegovih članaka objavljenih na netu.
Evidentirano
bookeraj
Književnik

« Odgovor #4 : 30.06.2009, 03:05:05 »

Mene najviše fascinira (trenutno) da je Stephen King dobar prijatelj Drage Plečka, što znači da je Plečko došao na neki način do njega (možebitno i mailom). S nekim piscima se može kontaktirati, a s nekima i ne. Osobno, ne znam bih li ikad kontaktirala nekog pisca, dosad nisam imala poriv za tim.
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
JohanMose
Književnik
Spol: Muški

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #5 : 30.06.2009, 08:10:19 »

Meni je to nekako friki.. Ako bih ostavljao, ostavio bi neku lijevu adresu koju mogu da izbrisem ako se neko nakaci.
Nisam nikad kontaktirao pisca preko ostavljene e-mail adrese. Valjda sam unaprijed pretpostavljao da ju je izbrisao do sad.. Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
Neyra
Đače prvače
*

Profil WWW
« Odgovor #6 : 02.07.2010, 12:54:48 »

pa svakako da bi bilo pozeljno da ostavi neki kontakt
ali neki pisci su previse zauzeti ili im mozda smeta da stalno vise za netom odgovarajuci na mailove pa ne ostavljaju
Evidentirano
spartak
Đače prvače
*

« Odgovor #7 : 17.09.2010, 03:40:33 »

jbg, neki pisci mogu da funkcionišu samo u strogoj izolaciji (znate i sami da ih mnogo ima psihičkih problema), pa i bolje da ne kontaktiraju ni sa kim.
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: