|
Malvina
|
 |
« : 28.06.2009, 02:18:29 » |
|
Pamet u glavu i prisetite se najboljih naslova knjiga!
Prilažem jedan:
"Ako mi Bog da čitaoca" - Vladimir Ufljand, ruski pesnik
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
|
|
|
|
bookeraj
|
 |
« Odgovor #1 : 30.06.2009, 02:59:52 » |
|
Moja prijateljica voli naslov knjige Ursule Leguin "Svet se kaže šuma".
Ja volim naslov Kreše Pintarića "U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo" (i inače sam fan takvih rogobatnih dugih naslova) i "Bože, zašto sam tako glup?" Ede Stojčića.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
s Bookeraj blogom u književnije sutra! 
|
|
|
|
JohanMose
|
 |
« Odgovor #2 : 30.06.2009, 08:21:02 » |
|
Nagovaram kolege da objavimo novu zajednicku knjigu i da je nazovemo: ''Dulumi i zulumi'' ili ''Kola, sise, dulumi i zulumi''. Sta vi mislite?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Kuhajmo...
|
|
|
Nastasja Filipovna
Pisar

Spol: 
Art is my religion
|
 |
« Odgovor #3 : 30.06.2009, 08:56:09 » |
|
'129,90' od Beigbedera. Iako poznatiji kao 'On je licemjer, elitist i pariški snob. Njegov roman je mediokritetski kao i njegova karijera u marketingu'.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
|
|
|
neko-neko
Skribomanijak

Spol: 
your heart is my piñata
|
 |
« Odgovor #4 : 01.07.2009, 08:00:23 » |
|
Nagovaram kolege da objavimo novu zajednicku knjigu i da je nazovemo: ''Dulumi i zulumi'' ili ''Kola, sise, dulumi i zulumi''. Sta vi mislite?
zavisi o cemu je...ako ima sisa kupujem  .. iako mi je previse blago.. daj udari me damn it  meni je jedan od boljih onaj vas prvi naslov...  ))
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
lets cut the middle crap.
|
|
|
NP
Đače prvače

Spol: 
|
 |
« Odgovor #5 : 01.07.2009, 02:08:01 » |
|
Meni se sviđaju naslovi ovakvog tipa:
Danilo Kiš: "Bašta, pepeo" Irena Vrkljan: "Svila, škare"
A i obje navedene knjige su u kategoriji onih kojima se uvijek iznova vraćam...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Malvina
|
 |
« Odgovor #6 : 06.07.2009, 07:29:16 » |
|
Jedan od najboljih naslova ever je svakako "O čemu govorimo kad govorimo o ljubavi", takođe je to i jedan od najdužih naslova  "Svet se kaže šuma" je i meni lepo zvučao i lepa mi je bila ta knjiga. "Ako ti jave da sam pao" je isto lep naslov, ne znam ko mu je tvorac, tako se zove knjiga jednog Španca koji je ove godine dobio Servantesa.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
|
|
|
NP
Đače prvače

Spol: 
|
 |
« Odgovor #7 : 06.07.2009, 09:01:50 » |
|
"O čemu govorimo kad govorimo o ljubavi", to je baš dobra knjiga, pozdrav Malvina 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 06.07.2009, 09:04:32 NP »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tramtincica
|
 |
« Odgovor #8 : 11.07.2009, 06:05:56 » |
|
"dulumi i zulumi" je odlično. kola i sise obećavaju bolju prodaju, ali ja sam za prvu varijantu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
bookeraj
|
 |
« Odgovor #9 : 14.07.2009, 01:53:28 » |
|
zavisi o cemu je...ako ima sisa kupujem  .. iako mi je previse blago.. daj udari me damn it  meni je jedan od boljih onaj vas prvi naslov...  )) jel onaj prvi naslov (parafrazirat ću, ne sjećam se točno) "Usred grada tmurna nalaktih se da povratim"? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
bookeraj
|
 |
« Odgovor #10 : 14.07.2009, 01:54:25 » |
|
'129,90' od Beigbedera. Iako poznatiji kao 'On je licemjer, elitist i pariški snob. Njegov roman je mediokritetski kao i njegova karijera u marketingu'.
jel to sarkazam, nisam čitala Beigbedera?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Tavita
Gost
|
 |
« Odgovor #11 : 25.06.2010, 04:09:01 » |
|
"Đavo je bio vruć" Bukovski,.. koliko me samo oduševi nekada taj matori pokvarenjak  za mene pun iznenađenja, nmeke nabujale sentimentalnosti, muške privlačne jačine, zov grubosti.. etc.... Da i ja nekada počnem njegovim riječima "Lijepo bi bilo umrijeti za pisaćom mašinom...."
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jana13
Đače prvače

|
 |
« Odgovor #12 : 29.06.2010, 02:17:19 » |
|
meni je najbolji naslov mog romana na Unibook.com Ja ili možda Ona hahahahaha A zašto, to se sve sazna tek ako se knjiga pročita od početka do kraja bez velikog prekida i ako se ne pročita kraj unaprijed.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jana13
Đače prvače

|
 |
« Odgovor #13 : 29.06.2010, 02:21:30 » |
|
Sviđa mi se i Kunderin naslov: Nepodnošljiva lakoća postojanja, naslov Željka Bosanca: Zaspati u paprati te naslov Zašto sam vam lagala (iako mi se sama knjiga ne sviđa).
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vortexmoon
Skribomanijak

Spol: 
smrda.
|
 |
« Odgovor #14 : 29.06.2010, 04:43:59 » |
|
Jedan klasik: For whom the bell tolls
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Večerala sam oblake Nekad vrlo teško padaju na želudac - - moram priznati.
|
|
|
|