www.knjizevnost.org
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
Forum
Traži
Prijava
Registracija
Knjizevnost.org Forum
>
Razmjena; knjige, pjesme, tekstovi, misli
>
Poezija
>
Jesu li pjesnici (muškog pola) srcaste tetkice ili mačo fakeri
Str: [
1
]
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Jesu li pjesnici (muškog pola) srcaste tetkice ili mačo fakeri (Posjeta: 1592 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
Jesu li pjesnici (muškog pola) srcaste tetkice ili mačo fakeri
«
:
30.06.2009, 08:28:13 »
Mislim da nisam jedini na forumu kojeg ovo gudi.
Većina pjesnika koje sam ja upoznao su razbijene boemcine, poprilicno nabrijani, konkretni i zestoki ljudi s hiljadama recki na kafanskom stolu, u vječnom trku za sto sarenijim suknjama..
Ipak, ne mogu da zanijecem postojanje one druge sorte pjesnika koji placu pred sutonima po parkovima i dugo i zaneseno govore o kojecemu premecuci sal po rukama. Cesto ih se vidi kako sjede negdje sa strane i nesto pisu.
Dakako, ima ih i normalnih, koji se ne uklapaju u gore navedene kategorije.
Kakva su vasa iskustva i dojmovi?
Evidentirano
Kuhajmo...
Nastasja Filipovna
Pisar
Spol:
Art is my religion
Odg: Jesu li pjesnici (muškog pola) srcaste tetkice ili mačo fakeri
«
Odgovor #1 :
30.06.2009, 08:50:52 »
Hahah 'možete imati maksimalno 5 odgovora'. Hvala ti, Johane
Nedavno sam upoznala jednog pjesnika 'srcastu tetkicu' i nikako mi nije sjeo s tim citiranjem i zanesenim pogledom uperenim u nebo. Brate mili, možda jesam sirovina kad ovo sad kažem, ali volim da mi gleda u grudi i citira iako su takve namjere jasne kao dan, ali samo neka se ne prenemaže
P.S. Taj je Shakespeare gay.
Evidentirano
'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
neko-neko
Skribomanijak
Spol:
your heart is my piñata
«
Odgovor #2 :
01.07.2009, 05:32:04 »
ahahha a valja da je netko postavio i to pitanje. Pjesnici mozda jesu jedna kategorija ljudi ali pod tim spada mnostvo koliko rijeci toliko i tipova.. Ne volim prenemaganja bilo kakve vrste, a pogotovo ne proljeva rijeci koji samo stoje kao atribut onome NJIMA apstraktnom o cemu sanjaju dok se prave da nose legalno pravo na takve pojmove. Mislim da takvi ljudi ustvari zele biti to o cemu pricaju pa se tako i postave. No realnost je drugacija. Mozda oni koji se postave kao ganjachi suknjica zapravo traze ono o chemu oni sa strane samo zapisuju , i u sve vecoj ispraznosti postaju odresetiji na rijecima u nadi da ce sakriti svoju ranjivu stranu , dakle postaju satro macho. Mislim da su te dvije kategorije ekstreme ali ipak bliznakinje sto se tice nekog psiholoskog karakteriziranja. Projekcije strahova, nemoci zelja. Kako kome pase jel.
Ne volim srcaste tetkice kak si se izrazio osobno jer mislim da brbljaju lazi da bi dosli do cilja ili da bi zadovoljili svoj ogromni ego iltiga sujetu, da bi se postavili emocionalno dubljim dok ustvari sustine nema. Sve sto oni kazu lebdi u zraku i nema nikakve tezine, pa pisali oni o ljepoti i raskosnosti trepavice svoje nesudjene voljene ili o bijedi i jadu djece u Africi.
Ne volim macho fakere jer preko kurca (da izvinete ) zadovoljavaju svoju emocionalnu ispraznost i tastinu dok opet pisu pokusavajuci sakriti sve to predstavljajuci se kao pobjednici nad tim pickastim emocijama,oh kakvog li trijumfa ! A opet nekako paradoksalno i nesvjesno isticuci te jadne ljudske mane.
Uglavnom ne volim lazi, a ponajvise one koji ljudi koriste da ubjedjuju sami sebe u nekaj zbog straha od spoznaje. Bilo da su pjesnici ili obicni smrtnici
.. A te dvije ekstreme su najveci primjer navedenog.
dakle moj odgovor je mozda... prokleti relativist hahahah
Evidentirano
lets cut the middle crap.
Malvina
Književnik
Spol:
«
Odgovor #3 :
01.07.2009, 08:56:42 »
Volim normalne. Tačka. Možda zato što su retka pojava
Samo velikim genijalcima opraštam veliko ludiranje, tipa Dali.
Pesnik treba da osvaja svojom poezijom - toj strasti nema kraja. Ostale se daju zadovoljiti
Evidentirano
"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
NP
Đače prvače
Spol:
«
Odgovor #4 :
01.07.2009, 02:35:11 »
Ne treba se ograničiti samo na muške pjesnike u raspravi.
Pa i kod žena ima i jednog i drugog, i srcedrapadeljnog prenemaganja i ekstremnog feminizma.
U mom području interesa je uglavnom poezija svakodnevnog života i oni "obični"/"normalni" ljudi koji je stvaraju
.
Evidentirano
neko-neko
Skribomanijak
Spol:
your heart is my piñata
«
Odgovor #5 :
02.07.2009, 04:28:07 »
Pored vas osjecam se grubijanom...
Previse sam ekstremna prema ekstremima... khm...
Evidentirano
lets cut the middle crap.
Dinko_
Pisar
Spol:
«
Odgovor #6 :
03.07.2009, 02:00:13 »
Reći ću da su mi sve draže knjige - raznih vrsta i žanrova - autora koje se nadam da neću imati prigodu osobno upoznati =)
Evidentirano
Malvina
Književnik
Spol:
«
Odgovor #7 :
03.07.2009, 07:45:03 »
Citat: Dinko_ - 03.07.2009, 02:00:13
Reći ću da su mi sve draže knjige - raznih vrsta i žanrova - autora koje se nadam da neću imati prigodu osobno upoznati =)
Da, upoznavanje autora ume da probudi osećaj "šta sanjam, a šta mi se događa"
Tek što lanuh ono o Daliju, pruži mi se prilika da sretnem sličnog umetnika. Nije da vezuje mašnice na brkove, ali - ko zna, ide vreme, mlad je... Iz Johanove teme izranja moje pitanje: u kakvom su odnosu ono što pesnik piše i njegova pojava?
Da pojasnim: da li pesnikinja koja piše erotsku poeziju obavezno nosi tange ili šeta okolo u šifonjerkama, dok tange nosi samo u svojim pesmama?
«
Zadnja izmjena: 03.07.2009, 07:50:59 Malvina
»
Evidentirano
"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
Dinko_
Pisar
Spol:
«
Odgovor #8 :
03.07.2009, 03:34:31 »
Citat: Malvina - 03.07.2009, 07:45:03
Da pojasnim: da li pesnikinja koja piše erotsku poeziju obavezno nosi tange ili šeta okolo u šifonjerkama, dok tange nosi samo u svojim pesmama?
Potpuno odjelite stvari. Može biti jedno, drugo, ili stoto. Bokserice, polubokserice, široke gaćice, polutange, duge zimske gaće...
Ovo za autore nisam mislio u smislu "šta sanjam", nego jednostavno - šta je za očekivati od zdravog i neiskompleksiranoga ljudskog bića, kakvi pisci u 90% slučajeva nisu...
Evidentirano
tramtincica
Književnik
Spol:
«
Odgovor #9 :
04.07.2009, 06:42:42 »
Citat: Malvina - 03.07.2009, 07:45:03
Iz Johanove teme izranja moje pitanje: u kakvom su odnosu ono što pesnik piše i njegova pojava?
upoznala sam pjesnika i prozaika, koji u javnim nastupima djeluje vrlo veselo i neopterećeno, duhovit je i na raznim književnim večerima obično postigne da se i sudionici i publika opuste i nasmiju.
uživo i privatno - jal, zloba, podcjenjivanje.
Evidentirano
Str: [
1
]
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
Književnost.org
-----------------------------