www.knjizevnost.org
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
Forum
Traži
Prijava
Registracija
Knjizevnost.org Forum
>
Književnost.org
>
Kritike
>
Ruski prozor
Str: [
1
]
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Ruski prozor (Posjeta: 3684 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Blijedunjava Mjesečeva kći
Đače prvače
Spol:
Ruski prozor
«
:
04.03.2008, 12:02:42 »
S obzirom kolika se frka digla oko ovog romana sad, interesuje je li citao neko Ruski prozor i kakvi su vasi utisci, vredi li to sve tolike galame. Ja jos uvek nisam stigla da ga procitam.
Evidentirano
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
Odg: Ruski prozor
«
Odgovor #1 :
04.03.2008, 12:55:56 »
E, nisam ali moram!
(bas sam o tome neku noc razmisljao kako hocu da se docepam toga i vidim sta je tako brilijantno unutra da je poharao i popalio svaku bitnu nagradu..) On i Ršumović stvarno napraviše rok en rol ove godine (i prošle, jel..)..
Evidentirano
Kuhajmo...
Blijedunjava Mjesečeva kći
Đače prvače
Spol:
«
Odgovor #2 :
04.03.2008, 03:30:01 »
Pa Ršum je malo ove godine i dojadio ako ćemo iskreno
A i ne oduševljava me nešto kao pojava.
Pitam se da li su silne nagrade za Ruski prozor realne, ili je opet u pitanju nesto drugo.
«
Zadnja izmjena: 04.03.2008, 03:32:55 Blijedunjava Mjesečeva kći
»
Evidentirano
trilian
Đače prvače
Spol:
«
Odgovor #3 :
19.06.2008, 10:18:02 »
Taj Ruski prozor i nije nešto. Moj je utisak da pisac baš i nije imao pravu ideju šta bi, pa je počeo sa likom koji je u kolicima zato što je vozio žmureći preko mosta (kakva krađa!) a završio sa likom koji je onako, malo beznadežan, kroz roman ima nekoliko emotivnih veza, i radi kao šetač invalida, kupa mrtvace, i ne znam šta još, zato što je pao na prijemnom na glumačkoj akademiji i na kraju romana se doseti da bi mogao da napiše knjigu. Sam kraj liči na one školske crtice - skice romana u povoju gde nerazrađeni likovi oprvdavaju svoje prisustvo u knjizi.
Elem, ima i materijalnih grešaka (što je aljkavo pa me nervira) kod sećanja na neke djelove namještaja i njihovo porijeklo, ne mogu baš sad da ga citiram, možda neki drugi put.
U svakom slučaju, iza knjige ne ostane baš neki utisak, osim pojedinih lepo napisanih pasaža.
Evidentirano
Curiosity healed the cat.
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
«
Odgovor #4 :
20.06.2008, 08:21:21 »
Znam da je Tramtincica citala, ja ga se jos nisam docepao...
Evidentirano
Kuhajmo...
tramtincica
Književnik
Spol:
«
Odgovor #5 :
21.06.2008, 06:21:48 »
počela čitati, počela...
nadam se završiti ovaj vikend. zasad, složila bih se s trilian.
radi se o puno crtica, minijatura, neke su baš moćne, neke podsjećaju na neke druge pisce. zašto to sve uvezivati i tjerati da bude roman, ne znam.
Evidentirano
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
«
Odgovor #6 :
14.07.2008, 08:53:46 »
Kupio ga, sad u Beogradu..
Dao Barisicu da procita.. Koliko cujem, on nije nimalo odusevljen...
Cekam da mi vrati, pa da ja krenem...
Evidentirano
Kuhajmo...
Dinko_
Pisar
Spol:
«
Odgovor #7 :
18.02.2009, 01:52:53 »
Ja sam ga neki dan pročitao, a i novi sam ovdje, pa napadam odumrlu temu
Dobar roman, zanatski vrlo solidno odrađen, ali ipak ne vidim zašto je baš on doživio desetak izdanja (samo na ex-yu prostorima), a ne neki drugi. Što dokazuje da je često najvažnije "ubosti" pravu stvar u pravom trenutku, pa tek onda ostalo.
Evidentirano
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
«
Odgovor #8 :
18.02.2009, 10:04:04 »
Barisic mi ga jos nije vratio.. (VRATI KNJIGU!!) Al on kaze da je to, citiram: ''najgore govno od romana'' sto je ikad vidio. Kad smo pricali o Ruskom prozoru prolio je sav svoj juznjacki mentalitet da iskaze svoje zgrazanje...
Evidentirano
Kuhajmo...
bookeraj
Književnik
Spol:
«
Odgovor #9 :
18.02.2009, 11:09:27 »
ahahahahaahahaha... moram priznati da nisam ljubiteljica (nisam čitala Ruski prozor) fragmentarne proze, osobito kad netko sili prozne fragmente da se ponašaju kao roman, a oni su kruti pa ili pucaju ili grozno strše. bojim se da su sve to književni eksperimenti koji štete pravoj prirodi proze, a to je pripovijedanje priče.
Evidentirano
s Bookeraj blogom u književnije sutra!
Dinko_
Pisar
Spol:
«
Odgovor #10 :
18.02.2009, 11:12:58 »
Citat: bookeraj - 18.02.2009, 11:09:27
ahahahahaahahaha... moram priznati da nisam ljubiteljica (nisam čitala Ruski prozor) fragmentarne proze, osobito kad netko sili prozne fragmente da se ponašaju kao roman, a oni su kruti pa ili pucaju ili grozno strše. bojim se da su sve to književni eksperimenti koji štete pravoj prirodi proze, a to je pripovijedanje priče.
ja mislim da je jedna velika prednost suvremene poezija-proza-drama klasifikacije (naspram one klasične: epsko-lirsko-dramsko) ta što u obzir uzime u prvom redu fizičku (grafičku) organizaciju teksta, a ne imanentne njegove karakteristike (narativnost, liričnost, i sl). dakle, označitelj "proza" obuhvata i, primjerice, klasične pripovjedne tekstove, i pjesničku prozu (uzmi u obzir tradiciju prozne pjesme od Baudelairea naovamo), pa sve do tzv. rubnih žanrova, koji se graniče s
fictionom
uopće (putopis, reportaža, memoari...). e sad, roman kao protejski žanr, žanr koji uvijek dovodi u pitanje vlastite granice, može u sebe uključiti sve ove tipove diskurza, nema ograničenja...naravno, tvoja preferencija (u ovom slučaju za narativnu prozu) stvar je osobnog ukusa i sklonosti
«
Zadnja izmjena: 19.02.2009, 03:57:55 Dinko_
»
Evidentirano
Ludi Radoje
Gost
«
Odgovor #11 :
28.02.2009, 10:41:40 »
Ambasadorov roman.
Evidentirano