Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Ruski prozor  (Posjeta: 3684 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Blijedunjava Mjesečeva kći
Đače prvače
*
Spol: Ženski

« : 04.03.2008, 12:02:42 »

S obzirom kolika se frka digla oko ovog romana sad, interesuje je li citao neko Ruski prozor i kakvi su vasi utisci, vredi li to sve tolike galame. Ja jos uvek nisam stigla da ga procitam.
Evidentirano
JohanMose
Književnik
Spol: Muški

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #1 : 04.03.2008, 12:55:56 »

E, nisam ali moram!
(bas sam o tome neku noc razmisljao kako hocu da se docepam toga i vidim sta je tako brilijantno unutra da je poharao i popalio svaku bitnu nagradu..) On i Ršumović stvarno napraviše rok en rol ove godine (i prošle, jel..)..
Evidentirano

Kuhajmo...
Blijedunjava Mjesečeva kći
Đače prvače
*

« Odgovor #2 : 04.03.2008, 03:30:01 »

Pa Ršum je malo ove godine i dojadio ako ćemo iskreno Smješko A i ne oduševljava me nešto kao pojava.
Pitam se da li su silne nagrade za Ruski prozor realne, ili je opet u pitanju nesto drugo.
« Zadnja izmjena: 04.03.2008, 03:32:55 Blijedunjava Mjesečeva kći » Evidentirano
trilian
Đače prvače
*

« Odgovor #3 : 19.06.2008, 10:18:02 »

Taj Ruski prozor i nije nešto. Moj je utisak da pisac baš i nije imao pravu ideju šta bi, pa je počeo sa likom koji je u kolicima zato što je vozio žmureći preko mosta (kakva krađa!) a završio sa likom koji je onako, malo beznadežan, kroz roman ima nekoliko emotivnih veza, i radi kao šetač invalida, kupa mrtvace, i ne znam šta još, zato što je pao na prijemnom na glumačkoj akademiji i na kraju romana se doseti da bi mogao da napiše knjigu. Sam kraj liči na one školske crtice - skice romana u povoju gde nerazrađeni likovi oprvdavaju svoje prisustvo u knjizi.

Elem, ima i materijalnih grešaka (što je aljkavo pa me nervira) kod sećanja na neke djelove namještaja i njihovo porijeklo, ne mogu baš sad da ga citiram, možda neki drugi put.

U svakom slučaju, iza knjige ne ostane baš neki utisak, osim pojedinih lepo napisanih pasaža.
Evidentirano

Curiosity healed the cat.
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #4 : 20.06.2008, 08:21:21 »

Znam da je Tramtincica citala, ja ga se jos nisam docepao...
Evidentirano

Kuhajmo...
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #5 : 21.06.2008, 06:21:48 »

počela čitati, počela...
nadam se završiti ovaj vikend. zasad, složila bih se s trilian.
radi se o puno crtica, minijatura, neke su baš moćne, neke podsjećaju na neke druge pisce. zašto to sve uvezivati i tjerati da bude roman, ne znam.
Evidentirano
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #6 : 14.07.2008, 08:53:46 »

Kupio ga, sad u Beogradu..

Dao Barisicu da procita.. Koliko cujem, on nije nimalo odusevljen...

Cekam da mi vrati, pa da ja krenem...
Evidentirano

Kuhajmo...
Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #7 : 18.02.2009, 01:52:53 »

Ja sam ga neki dan pročitao, a i novi sam ovdje, pa napadam odumrlu temu  Smješko
Dobar roman, zanatski vrlo solidno odrađen, ali ipak ne vidim zašto je baš on doživio desetak izdanja (samo na ex-yu prostorima), a ne neki drugi. Što dokazuje da je često najvažnije "ubosti" pravu stvar u pravom trenutku, pa tek onda ostalo.
Evidentirano
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #8 : 18.02.2009, 10:04:04 »

Barisic mi ga jos nije vratio.. (VRATI KNJIGU!!) Al on kaze da je to, citiram: ''najgore govno od romana'' sto je ikad vidio. Kad smo pricali o Ruskom prozoru prolio je sav svoj juznjacki mentalitet da iskaze svoje zgrazanje...
Evidentirano

Kuhajmo...
bookeraj
Književnik

« Odgovor #9 : 18.02.2009, 11:09:27 »

ahahahahaahahaha... moram priznati da nisam ljubiteljica (nisam čitala Ruski prozor) fragmentarne proze, osobito kad netko sili prozne fragmente da se ponašaju kao roman, a oni su kruti pa ili pucaju ili grozno strše. bojim se da su sve to književni eksperimenti koji štete pravoj prirodi proze, a to je pripovijedanje priče.
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #10 : 18.02.2009, 11:12:58 »

ahahahahaahahaha... moram priznati da nisam ljubiteljica (nisam čitala Ruski prozor) fragmentarne proze, osobito kad netko sili prozne fragmente da se ponašaju kao roman, a oni su kruti pa ili pucaju ili grozno strše. bojim se da su sve to književni eksperimenti koji štete pravoj prirodi proze, a to je pripovijedanje priče.

ja mislim da je jedna velika prednost suvremene poezija-proza-drama klasifikacije (naspram one klasične: epsko-lirsko-dramsko) ta što u obzir uzime u prvom redu fizičku (grafičku) organizaciju teksta, a ne imanentne njegove karakteristike (narativnost, liričnost, i sl). dakle, označitelj "proza" obuhvata i, primjerice, klasične pripovjedne tekstove, i pjesničku prozu (uzmi u obzir tradiciju prozne pjesme od Baudelairea naovamo), pa sve do tzv. rubnih žanrova, koji se graniče s fictionom uopće (putopis, reportaža, memoari...). e sad, roman kao protejski žanr, žanr koji uvijek dovodi u pitanje vlastite granice, može u sebe uključiti sve ove tipove diskurza, nema ograničenja...naravno, tvoja preferencija (u ovom slučaju za narativnu prozu) stvar je osobnog ukusa i sklonosti  Namigujem   
« Zadnja izmjena: 19.02.2009, 03:57:55 Dinko_ » Evidentirano
Ludi Radoje
Gost
« Odgovor #11 : 28.02.2009, 10:41:40 »

Ambasadorov roman.
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: