Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Objavljivanje prve knjige  (Posjeta: 2332 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Malvina
Književnik
Spol: Ženski

« : 24.04.2008, 10:32:12 »

Ova tema je predvidjena da obuhvati izjave tipa: izdavac moje prve knjige je_______________, do njega sam dosao preko konkursa, veze ili neceg treceg, imao/la sam tad _______ godina i u pitanju je knjiga poezije ili proze (navesti).
Evidentirano

"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #1 : 25.04.2008, 06:47:51 »

odgovore nekih članova foruma možeš naći ovdje
Evidentirano
Malvina
Književnik

« Odgovor #2 : 25.04.2008, 10:18:58 »

Hvala ti, procitala sam i bilo mi je interesantno, posebno iskustvo Danijele Sawers zato sto je objavila prvu knjigu u istom uzrastu kad i ja (34 god.).
Da li mislis da treba da povucem ovu temu posto na neki nacin vec postoji?
Evidentirano

tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #3 : 25.04.2008, 09:00:18 »

Ne, nikako nemoj povlačiti. I drugima će biti interesantno tvoje iskustvo.
A ako otkrijemo više objavljenih možda i nastavimo s temom Prva knjiga na knjizevnost.org.
Evidentirano
srna_na_asvaltu
Đače prvače
*

« Odgovor #4 : 29.04.2008, 12:35:48 »

To bas i nije iskustvo
to je samo cekanje...na prvu knjigu!

to je pozeljno zbog magli koje te cekaju
kad se san ostvari, samo dali je san ili potreba ili nesto treće!?
(lijepo je o tome govorio  Pablo Nereuda .O tom osjećaju...prve knjige...u zivotu pjesnikovom)

Evidentirano
Malvina
Književnik

« Odgovor #5 : 29.04.2008, 04:46:41 »

Moje iskustvo je sjajno. Pretpostavljajući moguće prepreke, ja sam krenula prečicom. Prvo sam razmotrila koji izdavač se inače bavi štampanjem knjiga sa sličnim temama kao u mom prvencu. Onda sam stupila u kontakt sa priznatim piscem koji je obradjivao sličnu temu i zamolila ga da pročita i prokomentariše moj rukopis. On je to i uradio, rukopis mu se dopao, smatrao je da treba da bude objavljen i sam se ponudio da rukopis preporuči svom izdavaču koji je inače bio na mojoj listi mogućih izdavača.
Eto, kod mene se odigralo malo čudo.
Nisam finansijski učestvovala u izdavanju knjige, sama sam uradila prelom, čak je moj izbor slike na koricama.
Ne bih mogla da zamislim bolje. Mislim, mogla bih, ali onda bih bila Vladimir Arsenijevic koji dobija NINa za prvu knjigu  Cerim se
Evidentirano

dulevarvar
Đače prvače
*
Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #6 : 18.09.2008, 04:39:07 »

Ja sam moje prve knige izdao preko izdavackoj kuci TEMPLUM ( Makedonija) preko konkurs za najboju debitantsku prozu, za 2007 godine.Kniga se zove ,,Pisatelot varski i drugi raskazi,, ili ,,Pisac Varski i druge pripovetke,, Bilo je fantasticno iskustvo usao sam u finale ali nisam uspeo da osvojim prvo nagradu koju je nosio izdanje i 1000 EUR. Ali napokon, istu izdavacku kucu, nekoliko meseca kasnija su izdali moju  knigu na nas sajam knjige u Skopje.To je bio april, bilo je i promocije i sve ono sto je normalno za ovakav dogagaj. taj natjecaj se odrzule svake godine i zove se NOVITE ( prev. NOVE) i postao je tradicionalan i odlican izbor za debitante i mlade ljude koje vole da pisu i stvaraju.Evo link od izdavacke kuce i izdanje - http://templum.com.mk/katapult.htm
Evidentirano
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #7 : 21.09.2008, 07:31:22 »

hvala na informaciji. Ide li taj konkurs i ove godine? imaš li kakav link da prenesemo u rubrici Konkursi?
Evidentirano
Malvina
Književnik

« Odgovor #8 : 08.12.2008, 10:01:26 »

Da li je moguće da od 21. rujna niko nije izdao prvu knjigu?
Deprimirajuće...
Možda je nekom izašla druga knjiga...
Evidentirano

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: