Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Strip  (Posjeta: 2431 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
JohanMose
Književnik
Spol: Muški

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« : 14.07.2008, 09:05:25 »

Čitao sam u Sašinom Think Tanku neku recenziju stripa ''From Hell''. Recenzija i obezbijedjene slike mene su uvjerile da je riječ o remek djelu.

Da se razumijemo, odrastao sam na stripovima komercijalnog tipa: Zagor, Veliki Blek, Kapetan Miki, Tex Viler, meni jako drago Mister No s Pajperom, tako da nisam u dodiru s - ako se može nazvati - Umjetničkim stripom.

Jeste vi čitali neki sličan strip? Tj,. neki grafički roman. Nešto vrijedno... Podijelite veselje... 
Evidentirano

Kuhajmo...
vortexmoon
Skribomanijak
Spol: Ženski

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #1 : 12.10.2008, 03:19:16 »

Ni ja baš nisam išla dalje od Alana Forda i Dylana Doga...
Evidentirano

Večerala sam oblake
Nekad vrlo teško padaju na želudac -
 - moram priznati.
hux
Skribomanijak

« Odgovor #2 : 23.11.2008, 07:20:44 »

Meni su stripovi bili u fazonu dok sam isao u osnovnu i dio srednje skole. Nisam siguran kako bi ih sada dozivio. Najvise sam citao Allan Forda i to mi je bio i ostao neprikosneveni vladar ove umjetnosti. Zagor mi je brzo dojadio jel je na isti kalup radjen svaki broj al bez obzira i to sam citao.

Ko zeli da procita strip a nije citao, neka niposto ne cita u elektronskim formatima, jer jednostavno nije to to.
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
liberthin
Skribomanijak

Noćnoptični.

Profil WWW
« Odgovor #3 : 24.11.2008, 12:10:00 »

meni je dylan dog sveta knjiga/e i dan danas uzimam stripove to je moj junak  Cerim se a pokusao sam citati enki bilala al nekako mi ne sjeda  Vrtim očima
Evidentirano

Johnny vrati se Jajo nas jebe!
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #4 : 25.11.2008, 12:54:20 »

Nešto vrijedno... Podijelite veselje... 

Corto Maltese.
Obavezno. Čitajte Corta. Romantike, egzotike, ljepote, koliko ti srce želi.
Evidentirano
vortexmoon
Skribomanijak

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #5 : 25.11.2008, 01:53:40 »

Ako ništa, zbog onih njegovih solufa.. Smješko
Evidentirano

Večerala sam oblake
Nekad vrlo teško padaju na želudac -
 - moram priznati.
hux
Skribomanijak

« Odgovor #6 : 25.11.2008, 02:25:50 »

E ja bi volio Corto Maltese-a citati. Imal gdje za download?
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
bookeraj
Književnik

« Odgovor #7 : 29.11.2008, 11:22:33 »

Moj dečko je strip - manijak pa me povremeno natjera da pročitam nešto od suvremene produkcije (što mi se uvijek svidi, da ne bude zabune).
Tako sam u posljednjih godinu dana čitala:
1. Liberty Meadows - priča o životinjama koje žive u Animal Sanctuary, i koje se ponašaju baš kao ljudi.
2. Fables - radi se o tome da su junaci bajki, Snjeguljica, Zločesti Vuk i ostali istjerani od strane Adversary (ja bih to prevela kao Neprijatelj) iz Fablelanda i prisiljeni živjeti u enklavi u New Yorku. Tako je Zločesti Vuk uzeo ljudsko obličje i postao privatni detektiv u enklavi. Snjeguljica je hot i među glavnima je u upravi enklave. Jan (onaj od čarobnog graha) je nešto kao Hermes, sitni kradljivac i kriminalac. Priča još uvijek izlazi, a stigla je do negdje 70 nastavaka.
3. Marty Mistere - imam u .cbr formatu, pročitala sam ih gotovo sve.
4. Mataković - ne znam jeste li čuli za njega, vinkovački je strip - majstor i glazbenik u kultnom bendu Septica (gdje je poznat kao Govnar smrti)... njegovi su najpoznatiji likovi Glištun Gmižić, izdavao je stripove u OK - u i sad izdaje svakog tjedna na net.hr

Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #8 : 29.11.2008, 11:39:52 »

Ne volim stripove, ne čitam ih. Ali Matakovića čak i znam. Vjerojatno zbog OK-a  Sirast
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: