Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Izdavanje knjige  (Posjeta: 3475 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Jazha
Đače prvače
*
Spol: Muški

« : 01.11.2008, 08:58:45 »

Zdravo knjigoljupci....

Interesuje me da li mi neko od vas moze pomoci oko izdavanja svoje prve zbirke poezije i proze.... Bilo kakvi savjeti i iskustva su dobro dosla.....

Hvala vam unaprijed....

Jazha Smješko
Evidentirano

Jazha
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #1 : 02.11.2008, 12:00:03 »

solucija 1 -salji na konkurse.
ili salji na sve - ili biraj one bolje, jace (koji imaju u sklopu nagrade izdavanje knjige)
solucija 2 - pronadji izdavaca koji ti se cini zanimljiv (sahinpasic, zoro, filip visnjic, mlinarec &pavic... ima ih milijarda) i ponudi im rukopis. Ako ti je rukopis strasno dobar - odstampat ce ga oni i jos ti dati stagod. Ako nije, trazis sponzore i sam platis stampu..

Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
Jazha
Đače prvače
*

« Odgovor #2 : 02.11.2008, 09:05:40 »

solucija 1 -salji na konkurse.
ili salji na sve - ili biraj one bolje, jace (koji imaju u sklopu nagrade izdavanje knjige)
solucija 2 - pronadji izdavaca koji ti se cini zanimljiv (sahinpasic, zoro, filip visnjic, mlinarec &pavic... ima ih milijarda) i ponudi im rukopis. Ako ti je rukopis strasno dobar - odstampat ce ga oni i jos ti dati stagod. Ako nije, trazis sponzore i sam platis stampu..

Smješko

Hvala prijatelju.... Imam ja vise opcija, samo ne znam koju da izaberem...

U stanju sam finansirati sam knjigu od nekih 500 primjeraka, ali ne znam koliko je to pametno ulozen novac....
Druga solucija je da mi skola pomogne oko izdavanja knjige. S obzirom da sam srednjoskolac, skola je poprilicno zainteresovana.

Treca solucija je ta da mi Udruzenje za kulturu Novo Sarajevo bude izdavac, ciji sam clan.... U prve dvije opcije knjiga bi bila u prodaji, u trecoj ne bi.... Treca je mozda i najbolja jer me ne interesuje nikakav profit koji bih mogao ostvariti sa knjigom....

Zbog toga sam i postavio temu, nadajuci se da ce jos neko dati neku dobru ideju....

U svakom slucaju hvala na brzom odgovoru i pomoci...
Evidentirano

Jazha
Kobac
Đače prvače
*

Who dares wins!

« Odgovor #3 : 04.07.2010, 01:56:41 »

U Srbiji, 100 primeraka je oko 300 EUR stampariji
Evidentirano
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #4 : 04.07.2010, 10:49:47 »

Stampa li vise iko na 1000?
A to za 100 je mnogo. Na vece tiraze cijena pada. U sustini je najskuplje stampati na malo. 
Ne, ozbiljno, zasto vise niko ne stampa po 1000 primjeraka? 
Evidentirano

Kuhajmo...
Kobac
Đače prvače
*

Who dares wins!

« Odgovor #5 : 04.07.2010, 10:51:46 »

A to za 100 je mnogo. Na vece tiraze cijena pada. U sustini je najskuplje stampati na malo. 

Stampa drzavna stamparija Sirast
Evidentirano
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #6 : 05.07.2010, 05:25:09 »

Stampa drzavna stamparija Sirast

Lose, lose.. Uskoro ce se na desetine primjeraka.. Tipa: Edicija - 30 Taman za familiju i prijatelje.. Smješko   
Evidentirano

Kuhajmo...
berberov
Đače prvače
*

Profil WWW
« Odgovor #7 : 06.07.2010, 11:04:20 »

U stanju sam finansirati sam knjigu od nekih 500 primjeraka, ali ne znam koliko je to pametno ulozen novac....

mislim da je ovdje kvaka; kako mislis da neko ulozi u tebe novac odn. da vjeruje u tebe ako sam u sebe ne vjeruješ ?

ima jedna dodatna opcija, lulu.com ili drugi slični sajtovi nude mogućnost prodaje tvoje knjige preko amazona, vrijedi pokušati
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: