Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Saljem na sve iako se ne smije  (Posjeta: 1783 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
JohanMose
Književnik
Spol: Muški

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« : 25.11.2008, 04:10:27 »

Na ovu temu me ponukao sinocnji razgovor s prijateljem - E.N., dobrim pjesnikom koji je zbog priznavanja duplog slanja radova izgubio prvu nagradu na jako dobrom knjizevnom konkursu (ne imenujem namjerno).

On je - kao sto i sam radim poslao iste pjesme na vise konkursa nadajuci se najboljem. I, prije nego sto su ga obavijestili da je osvojio prvu nagradu na doticnom Konkursu - njemu te iste pjesme izadju u jednom Casopisu.
Nakon sto su mu javili da je pobijedio - on zovne direkciju Konkursa i prizna im da su mu pjesme izasle u tom i tom Casopisu. Potom oni odgovore da je prekrsio pravila konkursa i da moraju naci drugog pobjednika.
Tako je i bilo.

Znaci:

-Sta mislite o navedenom slucaju?
-Da li je pametno slati iste radove na vise konkursa?
-Biste li to priznali i izgubili nagradu?
Evidentirano

Kuhajmo...
Nastasja Filipovna
Pisar
**
Spol: Ženski

Art is my religion

« Odgovor #1 : 25.11.2008, 09:08:21 »

'Uvijek imaj na umu da uvijek i nikad nikad ne govoriš', tako da ne mogu reći bih li priznala da se nađem u takvoj situaciji, iskreno. Inače, divim se tom postupku jer je to danas taaaako rijetko, gotovo nemoguće. Svaka čast! Negdje sam čula da je biti glup i dobar ista stvar, ali moram napomenuti da se s tim ne slažem, još ima dobrog u ljudima  Smješko A slanje radova na više konkursa... možda ne očekuješ da ćeš svugdje uspjeti, jednostavno u tom trenutku vjerojatno E.N. (inače, tvoj dobar prijatelj  Sirast) nije uopće razmišljao što će biti ako upali na obje strane. Baš mi je žao  Tužan
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
Ludi Radoje
Gost
« Odgovor #2 : 25.11.2008, 09:44:26 »

Priznao? Iz mene to ne bi iscupali da mi eksere udaraju pod nokte.

-Jesi li?
-Nisam!

-Tup!
-Arlauu.

-Jesi li?
-Nisam!

i tako u krug...
Evidentirano
hux
Skribomanijak

« Odgovor #3 : 26.11.2008, 01:07:12 »

Nejbolje da se napravio budala. Uostalom to su njegove pjesme, sta ima veze ako su izasle u nekom casopisu... glupo pravilo da se ne mogu nacuditi... vjerovatno nije ni postojalo do njegovog slucaja.
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
liberthin
Skribomanijak

Noćnoptični.

Profil WWW
« Odgovor #4 : 26.11.2008, 02:23:31 »

to je pravilo uvjek tako biva mislim podrazumjeva se u vecini slucajeva da kao nemozes na vise slat

al ne znam glupo jes' kako god bar zna da je pobjedio a 'nagrada ce biti. uglavnom sad kad zna da je jos boslji  Sirast
Evidentirano

Johnny vrati se Jajo nas jebe!
bookeraj
Književnik
Spol: Ženski

« Odgovor #5 : 14.12.2008, 01:48:35 »

ja imam toliko materijala da ne znam odakle bih počela, pa onda stvarno gotovo i da nema frke kad treba šta slat negdje. Jedino greškom mi se može dogoditi, ali dosad, kad god je došlo do takve greške, imala sam sreće pa su u konkurenciju dolazili različiti radovi.
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
desertus
Skribomanijak

« Odgovor #6 : 06.08.2009, 08:01:05 »

Uredno šaljem iste materijale na više natječaja. Kamo bi dospio kada bi čekao natječaj po natječaj. To svi rade. S ovim tvojim prijateljem nešto nije u redu. Pitaj ga da ti objasni koji mu je kurac došao da izigrava savjesnog građanina koji sam sebe prijavljuje? To je već dovoljan razlog da mu ne daju nagradu. Ni ja mu ne bi dao. Ne zato što je objavio duplo već zato što je sam sebe prijavio.
Evidentirano

buđenje nikad ne prestaje
desertus
Skribomanijak

« Odgovor #7 : 06.08.2009, 08:05:49 »

Tako kako je bio u stanju prijavit sam sebe bio je u stanju prijavit i dotičnu komisiju višoj istanci za neregularnost da su mu odobrili tu nagradu.
Evidentirano

buđenje nikad ne prestaje
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: