www.knjizevnost.org
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
Forum
Traži
Prijava
Registracija
Knjizevnost.org Forum
>
Književnost.org
>
Pisanje i čitanje
>
Antikvarijati
Str: [
1
]
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Antikvarijati (Posjeta: 2347 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
bookeraj
Književnik
Spol:
Antikvarijati
«
:
15.12.2008, 10:15:52 »
Postoji li koji antikvarijat u vašem mjestu? Ili pak više njih? Volite li kupovati knjige u antikvarijatima ili vam se gade knjige koje je već netko posjedovao prije vas?
Evidentirano
s Bookeraj blogom u književnije sutra!
Malvina
Književnik
Spol:
Odg: Antikvarijati
«
Odgovor #1 :
15.12.2008, 11:00:21 »
Obožavam antikvarnice. U mom gradu postoji jedna, nije nešto, ali navraćam povremeno - nikad se ne zna. Volim stare knjige, one imaju svoj život, svoj put...
Evidentirano
"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
vortexmoon
Skribomanijak
Spol:
smrda.
«
Odgovor #2 :
15.12.2008, 01:31:07 »
Nema razloga da mi se gade. Slabo zalazim u antikvarnice jer su knjige tamo obično skupe. Jedina jeftina na koju sam naletjela je bila u Beogradu ali se izgleda ove godine zatvorila... No zato polovne knjige kupujem kod prodavača na ulici, na autopijaci, kod cigana i slično. Za malo novca se može naći nekih finih starih izdanja.. Na autopijaci u Sarajevu sve vrvi od ruskih pisaca, a knjige prodaju za minimalnih marku-dvije. Preporučujem svima. Isto tako ima dobrih knjiga na onoj pijaci kod Merkatora, mada su tu malo skuplje.
Evidentirano
Večerala sam oblake
Nekad vrlo teško padaju na želudac -
- moram priznati.
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
«
Odgovor #3 :
15.12.2008, 05:36:27 »
Polovne knjige su Vrh!
Jeftino i fino... Al kako zarazno. Nije mi se jednom desilo da, ponesen jeftinocom, skrsim ovecu kolicinu novca i vratim s vrecom.
Antikvarijat u Mostaru - Skrinja!
www.skrinja.org
Sitno, ali knjizevno bitno mjesto..
Evidentirano
Kuhajmo...
bookeraj
Književnik
Spol:
«
Odgovor #4 :
16.12.2008, 09:17:24 »
Antikvarijat u Osijeku - Ezop!
www.ezop-antikvarijat.hr
Tamo me se može zateći barem jednom mjesečno, kako prebacujem s jedne na drugu hrpu knjiga... mjesto je doista malo, ali mislim da kad bi se raširilo čak i za dva - tri kvadrata prostora, izgubilo bi pola svoje čari.
Što mi je glupo? Kad ljudi prodaju antikvarijatu knjige koje imaju posvetu. Tako sam kupila Hessea (Siddarthu, mislim) gdje je jedna Ines napisala izreku nekome kome je poklonila knjigu, a ta knjiga je prodana antikvarijatu...
Evidentirano
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
«
Odgovor #5 :
16.12.2008, 10:12:41 »
Ko zna kako knjige dolaze do antikvarijata... To s posvetom se događa počesto. Malo jest kripi.. Mozda je nekom drugom nesto znacila, a sad je kod mene.
Ne mora značiti da prodaju. Možda izbace, pa neko pokupi. Ili prodaju sve skupa i odu u Australiju. Tako se moze potrefiti kod ulicnih dilera knjiga - kojih kod nas ima dosta da naidjes na neku predobru i biranu kolekciju.. Znalacku, kako bi se reklo.
A mislim da se jos zonglira i nepodobnim knjigama koje su za vrijeme rata izbacivane, ovdje i ondje. Te, nepodobne knjige cine skoro 25 posto moje ukupne kolekcije. Em dobijes knjigu, em imas osjecaj da cinis dobro djelo spasavajuci je od propadanja.
Evidentirano
Kuhajmo...
Malvina
Književnik
Spol:
«
Odgovor #6 :
16.12.2008, 11:29:34 »
Zato i rekoh da knjiga ima svoj put. Možda izgleda malo morbidno to s posvetama - tetovirana knjiga! Meni je zanimljivo ako je negde nešto posebno označeno, podvučeno ili stavljen uskličnik. To važi samo za antikvarne knjige, ne i one kojima sam prvi vlasnik, pa mi ih vrate obeščašćene
Evidentirano
Malvina
Književnik
Spol:
«
Odgovor #7 :
16.12.2008, 11:39:18 »
Citat: JohanMose - 16.12.2008, 10:12:41
A mislim da se jos zonglira i nepodobnim knjigama koje su za vrijeme rata izbacivane, ovdje i ondje. Te, nepodobne knjige cine skoro 25 posto moje ukupne kolekcije.
Šta imaš od izbačenih knjiga? Zapravo me zanima šta se izbacivalo.
Evidentirano
bookeraj
Književnik
Spol:
«
Odgovor #8 :
16.12.2008, 02:19:20 »
naletjela sam jednom na knjige iz jedne gradske čitaonice (u vrijeme mjeseca knjige ta je čitaonica prodavala svoje otpisane knjige po cijeni od 5 kn/kom. To je malo više od 1km/kom), i sad sam jednu upravo čitala, a knjiga je ljigavi ljubić (Hedwig Courths - Mahler, netko čuo?), i na zadnjoj strani ima nešto kao spomenar: J. P., još uvijek te volim. A., nikad te neću prestati voljeti, M. D., moje srce pripada samo tebi... i slično. to je zapravo slatko...
Evidentirano
JohanMose
Književnik
Spol:
Uporan, ne Umoran
«
Odgovor #9 :
16.12.2008, 02:55:39 »
Citat: Malvina - 16.12.2008, 11:39:18
Citat: JohanMose - 16.12.2008, 10:12:41
A mislim da se jos zonglira i nepodobnim knjigama koje su za vrijeme rata izbacivane, ovdje i ondje. Te, nepodobne knjige cine skoro 25 posto moje ukupne kolekcije.
Šta imaš od izbačenih knjiga? Zapravo me zanima šta se izbacivalo.
Avijuhh.. Šta nemam. Ekavični Komplet Jesenjina, Komplet Gorkog, Komplet Dostojevskog (malo nepotpun), Ćiriličnog Tina Ujevića, Dragutina Tadijanovića (potpisanog od autora), Jednu kompletnu ediciju Prve srpske književne zadruge (40ak knjiga), Kavafija, Oskara Daviča, dvadesetak dječijih knjiga Lastine biblioteke, Hamzu Humu, Vinetu u prevodu Alekse Šantića iz 1912-te.. Hrpu antikvarnih knjiga sa preko 100 god starosti, uključujući Bibliju za sve pravnike s ovih prostora (kakav sam) - Opšti austrijski Građanski Zakonik iz 1845-te, perfektno očuvan.. I još hrpu stvari - tj, ovo su samo one kojih sam se odmah sjetio.. Izbacivalo se, pretpostavljam kako gdje.. Ovuda - uglavnom ćirilične, ekavične i socijalistički orijentirane knjige..
«
Zadnja izmjena: 16.12.2008, 02:58:44 JohanMose
»
Evidentirano
Kuhajmo...
vortexmoon
Skribomanijak
Spol:
smrda.
«
Odgovor #10 :
16.12.2008, 03:04:46 »
I ja imam Miljkovićevu zbirku pjesama koja je meni poklonjena a koja je već imala neku posvetu
od Dragana za Mariju, čini mi se... Meni ne smeta.. čak me i zanima ko su to dvoje ljudi..
Evidentirano
Večerala sam oblake
Nekad vrlo teško padaju na želudac -
- moram priznati.
Malvina
Književnik
Spol:
«
Odgovor #11 :
16.12.2008, 05:08:41 »
Johane, vau... Da nije žalosno još bih ti zavidela. U svakom slučaju, dobro je da ih nisu spalili. Rekla bih da su kod tebe našle dobar smeštaj
Ne znam da je s ove strane Drine bilo takvih akcija. Možda i jeste, a da ne znam za to.
Pretpostavljam da je suvisno moje pitanje da li su "ekavci" izbačeni iz lektire...
«
Zadnja izmjena: 16.12.2008, 05:12:34 Malvina
»
Evidentirano
Malvina
Književnik
Spol:
«
Odgovor #12 :
16.12.2008, 05:15:55 »
Citat: bookeraj - 16.12.2008, 02:19:20
Hedwig Courths - Mahler, netko čuo?
Čula ja, ali samo čula. Odnosno, pročitala ime autora na policama u biblioteci. Pošto je smešten uz Mirjam i slično štivo, pretpostavila sam da će se "uzeti na kraju".
Evidentirano
bookeraj
Književnik
Spol:
«
Odgovor #13 :
17.12.2008, 11:17:02 »
i tako uvijek i bude. rosa zadršće, a heinz je obuhvati svojim snažnim rukama.
Evidentirano
Malvina
Književnik
Spol:
«
Odgovor #14 :
17.12.2008, 11:55:05 »
Hm, mislim da je on prvo obuhvati, pa onda ona zadrhti ili možda takav sled događaja izlazi iz sfere romantike i zalazi u erotiku
Eh, da, a Ret Batler je stajao ležerno naslonjen na rukohvat podno stepenica i podrugljivo se smeškao...
Evidentirano
Str: [
1
]
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
Književnost.org