|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #45 : 20.07.2010, 01:35:13 » |
|
ŽENO
globalizacija – to su redovi i redovi ljudi koji neumorno čekaju da se tvoje užarene oči smiluju na njihove osamne daljine oni koji tebe ljube njihova je ludost a oni koji tebe vole zaboravljaju da je Anđeo agonije ikada boravio u njihovom napaćenom srcu ženo ti si kolijevka civilizacija ženo sfinge ti se klanjaju ženo krilati lavovi Venecije umišljaju da su zmajevi ženo zamka si za leptire ženo od svojih sam noći napravio svjetlosne himne ženo u velikim zalivima mora ljudi bez straha ulaze u samoubilačke brodove i odlaze po smirnu ženo da tebe okite ženo da tebe poljube ženo koliko sam samo pjesama napisao tebi u slavu ženo i na koliko sam se neprohodnih planina uspeo samo da bi tebe poljubio ženo jer ti si dubina provalije ženo jer ti si najviši kutak ženo zbog tebe je čovjek osvojio Mjesec ženo zbog tebe je grčki ratnik izdahnuo na polju ženo zbog tebe ništa više nije kao što je bilo ženo zbog tebe se sva godišnja doba stapaju u proljet ženo zbog tebe sam progovorio ženo zbog tebe sam potonuo ženo zbog tebe sam poletio ženo zbog tebe se osmijehnuo ženo zbog tebe na mojim usnama gori jedan svemir ženo zbog tebe u mom srcu živi jedna pjesma ženo zbog tebe u mojoj duši živi jedan ludak ŽENO
Goran Veselinović
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 01.10.2010, 10:12:52 Goran_V »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #46 : 20.07.2010, 01:35:44 » |
|
SUSRET
kažem vam bila je zima ali je ona bila toplija od najvatrenijeg pojasa Pacifika i gledala je u mene kao da sam posljednji čovjek na svijetu što ne traži ništa više osim malo obične ljubavi koju možeš da okačiš oko vrata i kažeš da je tvoja
kažem vam bilo je hladno ali je u nama gorjelo Sunce i sve što sam od ranije poznavao sada je bilo mrtvo i poslije samo nekoliko običnih riječi ja sam je poljubio ni ne sluteći da će mi ta zaljubljena žena postati najljepši način disanja svega vidljivog i nevidljivog mome nasmijanom srcu
kažem vam bilo je slučajno ali više nisam tako siguran u to u ovome svijetu sve što se dešava dešava se s nekim razlogom a naš je bio naša jedina ljubav divlja kao rijeka i mirna kao potok što juri u susret prema nekom drugom potoku koji ni ne zna da ovaj postoji i da će sutra zajedno napuniti more
Goran Veselinović
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 01.10.2010, 10:11:59 Goran_V »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #47 : 11.08.2010, 01:20:04 » |
|
AKO ME POTRAŽIŠ
ako me potražiš u svojim mislima vjerujući da me tamo više nećeš naći ako u tvome napaćenom srcu neočekivano izblijede sve naše fotografije na kojima smo se podjednako radovali i svijetu i cvijetu i ljubavi ne očajavaj ljubavi moja ne očajavaj jer to je samo zaborav koji je došao da ti kaže da je vrijeme da se okreneš prema nekim novim putevima prema nekim novim ljudima prema nekoj novoj ljubavi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #48 : 11.08.2010, 01:20:43 » |
|
TRGOVAC
gospodin u plavoj košulji je gospodin sav u žurbi i on ulijeće u prodavnicu malu na kojoj piše "polovna roba" a trgovčevo mudro oko dobro primjećuje tu žurbu dobro primjećuje njegove cipele dobro primjećuje njegov novčanik i ženu koja izgleda poprilično uhranjena i priča otpočinje izvolite gospodine šta ste trebali pa trebao sam neke stvari znate uobičajene stvari znate sutra putujem avionom znate i to pravom klasom znate ja i moja žena znate godišnjica znate
ok gospodine nema problema mislim da ste vi klasičan primjer putnika u žurbi putnika bez glave putnika s idejom izvolite razgledajte osjećajte se kao da ste u svojoj kući
...
slijedeće što sam vidio bilo je to da je taj gospodin koji je došao po te kako ih je on nazvao uobičajene stvari iz prodavnice izašao sa svemirskom letjelicom psom mačkom pokvarenim držačem za nešto jastukom pokvarenim držačem za nešto drugo otvaračem za konzerve građevinskom dozvolom kosilicom pticom značkom naočalima sa dioptrijom - 1,5 bušačem za kaiše zavarivačem kuvarom za početnike mobilnim telefonom fiksnim telefonom telefonom s bombonicama telefonom za slabovide kompasom štipaljkama gas maskom portretom Monalize
o, da, trgovac je bio oduševljen gospodinom s plavom košuljom gospodinom s dubokim novčanikom gospodinom s lakiranim cipelama
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #49 : 11.08.2010, 01:22:00 » |
|
ZA B.
sasvim je svejedno koliko te imam u ovom trenutku i da li će 28. decembar zaista ostati upisan kao dan našeg ponovnog rođenja jer ovo su moje ruke što te grle i ako opet budem kadar da ti napišem još samo jednu običnu ljubavnu pjesmu onda sam ja definitivno izgubljen slučaj ili samo izgubljen čovjek SAVRŠENO NESPOSOBAN DA TE ZABORAVIM
u koju ja to sortu ljudi spadam kad mi je još uvijek zanimljivo mjesiti kolače od prošlosti?!
moje osnovno zanimanje je obilaženje naših mjesta i guranje nosa u stvari koje ti stvarno mogu zadati glavobolju znaš, možda ponekad samo previše glasno razmišljam o stvarima koje mi istinski znače i možda previše često sjedim u onom jednom te istom autobusu koji ima samo jednu prokletu liniju - do tvoje ulice i nazad kao da ne postoje neke druge ulice u kojima bih se mogao do mile volje opijati melanholijom
a kada čitam novine (e ovo je stvarno zanimljivo) ja odmah okrećem na onu rubriku vjenčani u tom i tom mjesecu bojeći se da tamo možda neću ugledati tvoje ime i prezime pored nekog drugog imena i prezimena koje bi najradije izbrisao gumicom ali mi je jasno da je to jedino što bih mogao da izbrišem
sutra ću opet čitati svoje omiljene dnevne novine ali ću ovaj put početi od sportskih strana ili (ne)kulture
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #50 : 11.08.2010, 01:22:51 » |
|
PJESMA ZA DŽEPNU KNJIGU
ona i on na vrtešci ispod nebo iznad nebo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #51 : 11.08.2010, 01:23:37 » |
|
ZAHVALIMO GUTENBERGU
zahvalimo Gutenbergu na njegovom otkriću zahvalimo Gutenbergu i ne štedimo na piću jer sada je jedan ljevoruki pretorijanac postao više od običnog uobraženka sada više niko nije kadar da napiše nešto sasvim loše sada su čak i ljevaci postali dešnjaci sada su čak i ljevaci postali boemi a jedan čovjek ne pretjerano zainteresovan za ovozemaljske ljepote napokon dobija priliku života da napiše djelo dostojno divljenja
viva la Gutenberg viva la hiljadu četristo četrdeset peta
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SOFIJA
Đače prvače

|
 |
« Odgovor #52 : 12.08.2010, 07:46:25 » |
|
SASVIM SVEJEDNO KOLIKO JU IMATI U DANOM TRENUTKU... LIJEPO, ODANO I HRABRO, LIJEPA POEZIJA... CESTITKE
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #53 : 13.08.2010, 08:39:28 » |
|
SASVIM SVEJEDNO KOLIKO JU IMATI U DANOM TRENUTKU... LIJEPO, ODANO I HRABRO, LIJEPA POEZIJA... CESTITKE
hvala ti Sofija, nadam se da ćeš postaviti još neke svoje pjesme SVAKO DOBRO!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #54 : 13.08.2010, 08:43:25 » |
|
GITARA
...njoj
i da mi pukne pet magičnih žica pet žica od kojih svaka zna za ljubav opet bi mi bila dovoljna samo ona jedna da ti kažem šta sam htio reći i kad je svih šest bilo na svom broju
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #55 : 13.08.2010, 08:44:10 » |
|
SUNCOKRET
okrenuh se prema požaru sunca i pravih društvo jednom lepom neshvaćenom suncokretu koji uvijek plače kad je sumrak to je pomalo osjetljiv suncokret suncokret – umjetnik i uglavnom je u svom kaputu i uglavnom je totalno zamišljen i uglavnom je strašno osjetljiv po pitanju nekih lijepih i usamljenih suncokretica koje se svakog novog jutra okreću prema izmišljenom Istoku koji ih hrani i čini ih ranjivim… i kad je kiša on stalno održava neke pjesničke večeri jer mu je tako najlakše da se otrgne osjećaju da nije samo još jedan običan suncokret u moru drugih običnih suncokreta kojima ne smeta to što robuju slučaju kojima ne smeta to što robuju Heliosu kojima ne smeta ni ta prosta ali žalosna činjenica da će još kolko sutra postati nečije grickalice, hrana za ptice ili ukrasna biljka bez ikakve svrhe na ovom tvrdom i neuspjelom svijetu…
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SOFIJA
Đače prvače

|
 |
« Odgovor #56 : 13.08.2010, 09:33:24 » |
|
Psihoanalitičarka
Za dane u kojima odrastaš Kao istezanje pubertetskog tijela Budi kompozicija njenim napaćenim ramenima
U trzajima da se prepoznaš Sa šakama istanjenog libida Pomiješaj ostatke kruha i vode Ublažavajući glad
Uh, potrgali su konce vaginalnih mreža Raskrvavljeni mužjaci Djevičanstvom izazvani
Još se simultani pregledi agresije Na tanki sloj sluzokože Tautologijski obeshrabruju Vriskom Mimoilazeći se s panterom koja ti neće ništa
Trudiš se, naratoru, pisati u trećem licu Zapravo Svaka je napisana calvinovska neispisana Erotika koja više od ispisane znači
Freud bi me uzeo za eksperimentalnu rođaku
Oprostite Gospodine Sigismund Kojeg nazivaju djedom istrošene slave Poturite svoja leđa onome što nije erotika
I vidjet ćete Da je psihoanalitika o njoj Samo za bogate koji imaju Vremena
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SOFIJA
Đače prvače

|
 |
« Odgovor #57 : 14.08.2010, 11:03:04 » |
|
DIVNA KOMPARACIJA PJESNIČKE AURE SA SUNCOKRETOM, GORDOST ALI NE NADMENOST, STASITOST ALI NE EGOIZAM, LJEPOTA A NE PREPOTENTNOST. INICIRA NA RAZMISLJANJE...POZZ
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SOFIJA
Đače prvače

|
 |
« Odgovor #58 : 14.08.2010, 11:03:53 » |
|
I JOS, GORANE, JA OSBNO VOLIM ANAFORIČNA PONAVLJANJA U STIL ZAMOTANA... BRAVO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Goran_V
|
 |
« Odgovor #59 : 15.08.2010, 06:00:55 » |
|
MIRIS TVOJE KOSE
da li znaš koliko volim miris tvoje kose da li si uopšte svjesna koliko me izluđuje miris tvoje kose slutiš li moje neprospavane noći zbog mirisa tvoje kose imaš li na umu koliko sam opčinjen mirisom tvoje kose hoću li se ikada osloboditi mirisa tvoje kose vidiš li koliko sam lud zbog mirisa tvoje kose ja više nigdje ne putujem zbog mirisa tvoje kose jer u mirisu tvoje kose ja sam proputovao više zaboravljenih ostrva nego svi mornari ovog svijeta zajedno ja ne mogu da živim bez mirisa tvoje kose ja ne mogu da dišem bez mirisa tvoje kose ja sam postao zarobljenik nečega što se nevidi prostim okom mjesecima nisam oprao svoje ruke zbog mirisa tvoje kose svaki mi šampon svaki mi parfem ima miris tvoje kose načisto sam skrenuo zbog mirisa tvoje kose hoću li sutra znati pomirisati neki drugi cvijet zbog mirisa tvoje kose hoću li sutra moći uživati u nekom drugom proljeću zbog mirisa tvoje kose obični ljudi postaju pjesnici zbog mirisa tvoje kose obične kiše postaju valovi zbog mirisa tvoje kose ponekad prevarim tugu i nesreću mirisom tvoje kose ponekad ispunim večeri duge mirisom tvoje kose
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|