Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: Natječaj/konkurs Fra Grgo Martić  (Posjeta: 2447 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Dinko_
Pisar
**
Spol: Muški

« : 18.02.2009, 11:26:38 »

O ovome na forumu nisam ništa našao, jesam na glavnoj stranici, ali mislim da je dovoljno krupno da se i ovdje istakne.

Natječaj za književnu nagradu «Fra Grgo Martić»
Književna zaklada/fondacija «Fra Grgo Martić», čiji je osnivač «Stanić grupa» - Svjetlan Stanić,  raspisuje
N A T J E Č A J
za književnu nagradu «Fra Grgo Martić»

Članak 1.
Književnu nagradu «Fra Grgo Martić» utemeljila je istoimena Zaklada/Fondacija, s ciljem poticanja književnog stvaralaštva, te poboljšanja materijalnog položaja književnih stvaralaca.

Članak 2.
Književna nagrada «Fra Grgo Martić» dodjeljuje se za: 1) najbolju zbirku poezije, 2) najbolju knjigu proze (roman, priče/novele, putopisi), 3) najbolju zbirku poezije (prvijenac) autora koji dosad nisu objavili knjigu poezije, 4) najbolju knjigu proze (prvijenac) autora koji dosad nisu objavili knjigu proze, i 5) kraći književni rad (bilo kojeg žanra) ili književnu studiju inspirirane likom i djelom fra Grge Martića ili Bosnom Srebrenom.
    Sve nagrade dodjeljivat će se za dosad neobjavljena djela (rukopise). U kategoriji 3. i 4. pravo sudjelovanja imaju književnici do 35 godina starosti.

Članak 3.
Radovi se primaju do 30. travnja/aprila 2009. godine. Rezultati će biti objavljeni na završnoj manifestaciji koja će biti održana u rujnu/septembru 2009. godine u Kreševu.

Članak 4.
    Na osnovi odluke Upravnog odbora, iznosi nagrada za 2009. godinu su sljedeći: za nagrade pod brojem 1. i 2. po 7.000 KM, za nagrade pod brojem 3. i 4. po 1.000 KM, a za nagradu pod brojem pet 2.000 KM. 
U iznos Nagrade ugrađen je i honorar za objavljivanje knjige.

Članak 5.
Autori rukopisa obvezuju se na ustupanje prava na prvo objavljivanje nagrađenih djela, a Književna fondacija/zaklada obvezuje se na objavljivanje djela u roku od šest mjeseci od objavljivanja rezultata natječaja.
Radove ocjenjuje Ocjenjivački sud, imenovan od Upravnog odbora Zaklade/Fondacije.

Članak 6.
Pravo natjecanja za Književnu nagradu «Fra Grgo Martić» imaju svi državljani Bosne i Hercegovine, izuzev članova žirija i njihovih obitelji.
Rukopisi moraju biti napisani na nekom od jezika naroda Bosne i Hercegovine.

Članak 7.
    Natječaj je anoniman, a nijedan dio rukopisa ne smije biti prethodno objavljen. Rukopisi se šalju u tri primjerka, pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice u kojoj se rukopis šalje, kao i na prvoj stranici rukopisa na kojoj treba stajati i naznaka u kojoj kategoriji se autor natječe.
    Uz rukopis se prilaže i zapečaćena kuverta, na čijoj vanjskoj strani također mora biti ispisana šifra, a u kuverti priloženi adresa, telefon, kopija osobne iskaznice (lične karte) autora i kratke bio-bibliografske biljeske. U omotnici mora biti i CD s kompletnim rukopisom knjige. Kuverte s podacima o autorima otvaraju se komisijski, u prisutnosti svih članova Ocjenjivačkog suda, nakon što Ocjenjivački sud donese odluku o nagrađenim rukopisima.

Članak 8.
Radovi se šalju na adresu: Književna Zaklada/Fondacija «Fra Grgo Martić», Polje bb (Zgrada «Boreasa»), 71260 Kreševo, Bosna i Hercegovina, s naznakom: za Književnu nagradu «Fra Grgo Martić»

Ja ću se natjecati u kategoriji 1 (najbolja neobjavljena knjiga poezije)
Planira li još netko sudjelovati, i u kojoj kategoriji ?
Evidentirano
hux
Skribomanijak

« Odgovor #1 : 20.02.2009, 06:25:14 »

Pozdravljam konkurenciju
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #2 : 20.02.2009, 10:55:25 »

pozdrav, konkurencijo, kako napreduje ?
privodi li se kraju ?  Smješko
Evidentirano
hux
Skribomanijak

« Odgovor #3 : 20.02.2009, 11:36:26 »

Bilo je materijala i od ranije tako da nisam osjetio neki pritisak vremenski.

Nisam siguran za kolicinu koju treba da posaljem. Postoje li neki minimumi ili max ? Bilo kakvi kriteriji?
Evidentirano

Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #4 : 20.02.2009, 11:45:37 »

ne piše ništa eksplicitno, no pretpostavljam da se od zbirke poezije očekuje nekih pedesetak pjesama naviše...sve zavisi koliko su duge, dakako...u kategoriji 'prva knjiga' vjerojatno može i manje od toga
Evidentirano
hux
Skribomanijak

« Odgovor #5 : 22.02.2009, 03:55:12 »

Vjerovatno si u pravu. Nadam se da i tebi ide dobro. Ovo ce meni biti prvi natjecaj, tako da ne znam sta da ocekujem
Evidentirano

Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #6 : 22.02.2009, 05:21:20 »

Vjerovatno si u pravu. Nadam se da i tebi ide dobro. Ovo ce meni biti prvi natjecaj, tako da ne znam sta da ocekujem

ide solidno, neću biti baš najzadovoljniji, ali ću ispoštovati dedlajn Smješko
dakle, objavljivao si prije ? ne natječeš se za prvu knjigu ?
Evidentirano
hux
Skribomanijak

« Odgovor #7 : 23.02.2009, 07:42:25 »

Natjecem se samo za pvijenac poezije. Mozda da sam imao vise vremena bio bih i u nekoj drugoj kategoriji
Evidentirano

Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #8 : 23.02.2009, 08:31:28 »

Natjecem se samo za pvijenac poezije. Mozda da sam imao vise vremena bio bih i u nekoj drugoj kategoriji

A, onda nismo konkurencija...ja se ne natječem za prvijenac Namigujem

Evidentirano
BODUL
Đače prvače
*

« Odgovor #9 : 15.03.2009, 01:04:51 »

CEK-CEK
Evidentirano

ja samo zelim da evoluiram i sa pticom po zici Stvoritelju da sviram.
BODUL
Đače prvače
*

« Odgovor #10 : 15.03.2009, 01:08:09 »

TU SAM!
A STA AKO SU NEKE OD PJESAMA VEC OBJAVLJIVANE A U MEDJUVREMENU SU POPRIMILE NOVO ZNACENJE - EVOLUIRALE...?

Evidentirano

ja samo zelim da evoluiram i sa pticom po zici Stvoritelju da sviram.
Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #11 : 15.03.2009, 01:22:54 »

TU SAM!
A STA AKO SU NEKE OD PJESAMA VEC OBJAVLJIVANE A U MEDJUVREMENU SU POPRIMILE NOVO ZNACENJE - EVOLUIRALE...?

ako su izmijenjene osnovne slike, jezični sklopovi, poanta i naslov, trebalo bi moći.
Evidentirano
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #12 : 16.03.2009, 10:59:21 »

I ja saljem.. Za prozni prvijenac.. I knjigu poezije.. Pa nek nam je sa srecom! Neko sa ovog foruma Mora da dobije! Sirast
Evidentirano

Kuhajmo...
Malvina
Književnik
Spol: Ženski

« Odgovor #13 : 16.03.2009, 11:03:41 »

Držim vam palčeve!
Evidentirano

"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
Dinko_
Pisar
**

« Odgovor #14 : 16.03.2009, 11:40:19 »

I ja saljem.. Za prozni prvijenac.. I knjigu poezije.. Pa nek nam je sa srecom! Neko sa ovog foruma Mora da dobije! Sirast

da, po zakonu vjerojatnoće...neko će ovdje častiti Sirast

@Malvina: hvala Smješko
Evidentirano
 Str: [1] 2
  Ispis  

Skoči na: