Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: Kucna biblioteka  (Posjeta: 2879 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
JohanMose
Književnik
Spol: Muški

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« : 07.03.2009, 08:03:52 »

Evo pitanja za bibliotekare!

Imam neku kucnu bibliotekicu, ili da je nazovem licnom od nekih, odokativno sestotinjak knjiga.. Pokusao sam vise puta da napravim neki registar u Exelu, a imam i svoj pecat (ako neko misli da moze da ne vrati. buhuhahaha). Do sad sam popisivao naslov, autora i izdavaca - ali ne edicije i razlicite biblioteke.

Pa me zanimaju prijedlozi kako da sortiram i kako da katalogiziram knjige? (Malvina - ti tu najvise mozes da mi pomognes Smješko

I, zanima me kakve su vase kucne biblioteke.. Smješko Cega ima, cega nema.. Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
Malvina
Književnik
Spol: Ženski

« Odgovor #1 : 07.03.2009, 09:54:32 »

O, Johane, hoćeš da me navučeš da subotnje prepodne posvetim odgovaranju na tvoj post Smješko
U vezi sa popisivanjem knjiga, mislim da možeš lako doći do nekog od programa za rad biblioteka (ima toga). To te, naravno, neće spasiti od čistog fizikalisanja, tj. unosa podataka, odnosno, formiranja baze. Da rezimiram: prvo nabavi program, tamo ćeš videti šta sve treba da uneseš, zatim nađi volontera da ti to odradi Smješko

Moja kućna biblioteka, na moju ogrooomnu žalost, većinom se nalazi po kartonskim kutijama u potkrovlju. Nemam dovoljno prostora u kući za sve te knjige. Već pomalo zaboravljam čega sve tu ima, što daje lep osećaj kad nešto tražim, pa naletim na nešto na šta sam zaboravila Smješko
Zato mi je na poslu nadohvat ruke  nekih 10 000 naslova beletristike. E, to je dobar osećaj! Carski!
Evidentirano

"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #2 : 07.03.2009, 02:19:01 »

Probao sam TnT Bibliotekar plus - ali nece da mi ga pokrene, bit ce da ima neki feler (ili moj komp ili on.. Smješko )
Sad trazim druge programe.. Ne ide bas.. Smješko Ali odlicna ideja!
Znas li ti koji?

(Jednom cu uzeti odmor pa ih sortirati.. mmm..) Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
Malvina
Književnik

« Odgovor #3 : 07.03.2009, 05:19:13 »

Probaću da ti pomognem. Jednom sam nabasala na neki takav program, ali mi nije bio potreban Tužan
Što ne ostaviš sve to za penziju Smješko ?
Evidentirano

"Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?"
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #4 : 07.03.2009, 07:18:56 »

Hahahh.. Daleko do penzije. Ko ce cekati... Smješko

Ako naletis opet - super, nemoj da se obavezujes.. Potrazit cu jos i priupitati kojeg okorjelog internetliju da mi procacka.. Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
bookeraj
Književnik

« Odgovor #5 : 09.03.2009, 10:49:31 »

ja sam dosad radila u excelu (imam nekih tek 350, otprilike, knjiga), i to ovako: pišem u prvi stupac autora, prezime pa ime, pa naslov u drugi stupac, u poseban stupac mjesto i godinu izdanja, izdavača i konačno, status knjige - jel mi kod nekog, jel sam nekom poklonila i tako...). Morala sam si, jasno, podijeliti koje knjige pripadaju mojoj mami (u poseban sheet), jer sam sklona svojatati knjige koje nađem u kući, u poseban sheet ide publicistika, u poseban beletristika, a u poseban dječja književnost. Najveći mi je problem s ažuriranjem baze, trebala bih prevrtati knjige da vidim jesu li stvarno tu i sve... Našla sam i ja jedan program (u koji čak možeš ubaciti i .jpg naslovnice), ali sad ne znam niti kako se zove niti kakav je, jer nikad nisam našla shodno da ga upotrijebim. Al da ima tih programa - ima. Dobra tema.

Ima li još tko kućnu biblioteku, da se malo hvališemo?
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
vortexmoon
Skribomanijak

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #6 : 21.03.2009, 04:55:09 »

Trenutno u Sarajevu imam svoju malu ali slatku biblioteku od nekih 30ak knjiga, što za fakultet, što književnih djela...

Sve ostalo mi je kod kuće u Mostaru, tj. u Mostaru imamo zajedničku porodičnu biblioteku od nekih hiljadu i nešto knjiga... Nismo ih nikada sortirali. Jednom sam ih ja počela popisivati u excelu ali sam zbog lijenosti odustala već negdje na pedesetoj knjizi.. ..

Ali imamo naš pečat s kojim obilježavamo koje su knjige naše..
Evidentirano

Večerala sam oblake
Nekad vrlo teško padaju na želudac -
 - moram priznati.
bookeraj
Književnik

« Odgovor #7 : 21.03.2009, 05:52:42 »

ja ću si nabaviti pečat definitivno, prekul je to Smješko
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
vortexmoon
Skribomanijak

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #8 : 21.03.2009, 05:56:20 »

Naš datira još od prije rata (tako se ovdje vrijeme određuje). U zadnje vrijeme ostavlja zamrljane otiske.. treba nabaviti onaj moderni...
Evidentirano

Večerala sam oblake
 - moram priznati.
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #9 : 18.04.2009, 06:59:37 »

Zavidim vam na broju knjiga koje imate... Doduše, imam i ja doma zavidan broj, ali od rata naovamo ih nedostaje mnogo. Previše, ako se mene pita. Sve su nekako ostale trajno posuđene  Ljut (Vraćajte posuđene knjige!!!). Ali sanjam cijeli svoj život da ću jednoga dana imati svoju knjižnicu. I gramofon, da. Želim i gramofon.
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
hux
Skribomanijak

« Odgovor #10 : 19.04.2009, 12:10:41 »

Citam Nastasijine recenice, i ne mogu da ne primjetim da se umjetnicke duse (i sebe tu stavljam) ne furaju na proslost. Mislim da je to od uvjek tako bilo
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
vortexmoon
Skribomanijak

smrda.

Profil WWW
« Odgovor #11 : 19.04.2009, 12:32:51 »

Nastasja, ni nama hrpa knjiga nije vraćena.. Tužan

A gramofon.. pa barem to možeš naći danas..za nekih 40-50 maraka.. na pijacama i sličnim mjestima... Kad si već gramofon spomenula, sjetih se da imam ploču na kojoj Rade Šerbedžija recituje poeziju.. e da mi je to preslušati.. mislim da moj gramofon stoji u podrumu pokvaren...
Evidentirano

Večerala sam oblake
 - moram priznati.
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #12 : 19.04.2009, 08:36:27 »

Hux, ima nečega u tome, u pravu si.  Cerim se
Netko je gore spomenuo da ima svoj pečat na knjigama... kako mi je to fenomenalna idejaaaa ajme... pa ja bih taj pečat stavljala na sve živo i onako, samo prisvajala  Cerim se
Trebaju mi i ploče sad za gramofon (kad ga nabavim, vortexmoon Sirast). Dosta su jeftine, vidjela sam da se po tržnicama prodaju i ploče. Da mi se oparit naglo... Vrtim očima
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #13 : 19.04.2009, 09:58:27 »

Ali imamo naš pečat s kojim obilježavamo koje su knjige naše..

O da - imam pečat Smješko

[/quote]
(Vraćajte posuđene knjige!!!).

Potpisujem - vraćajte! Lakše je s pečatom - ne mogu se pravdati: Nismo znali.. Smješko

[/quote]
Ali sanjam cijeli svoj život da ću jednoga dana imati svoju knjižnicu. I gramofon, da. Želim i gramofon.

Imam i gramofon.. Smješko Njega nisam opečatio.. Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #14 : 19.04.2009, 10:00:13 »

Trebaju mi i ploče sad za gramofon (kad ga nabavim, vortexmoon Sirast). Dosta su jeftine, vidjela sam da se po tržnicama prodaju i ploče. Da mi se oparit naglo... Vrtim očima

eej, ti si ono u Zg, jelda? Koliko se sjecam tamo ima i jedna trgovina s rabljenim plocama. Na milijarde ih, a cijene nesto bagatelne - tipa od deset kuna navise.. Samo da mi je vremena zapaliti tamo.. Ehh.. Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
 Str: [1] 2
  Ispis  

Skoči na: