Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Nevidljivi pisci  (Posjeta: 5311 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
tramtincica
Književnik
Spol: Ženski

Profil WWW
« Odgovor #15 : 29.01.2008, 07:11:27 »

A,  kažem,  i Internet je pun odličnih pisaca, samo treba "ploviti".  Namigujem

Upravo tako.
Evidentirano
trilian
Đače prvače
*

« Odgovor #16 : 29.02.2008, 11:57:39 »

Moje iskustvo s izdavacima, urednicima, knjizarama, predstavljacima je vise nego grozno i ''sretan'' sam sto ne mogu zivjeti od pisanja!
Probao sam objavljivanje knjige 'regularnim' putem - ozbiljan izdavac, ozbiljan urednik, 'ozbiljna' distribucija i pao na dupe od nevjerice.
Sada sam probao biti 'sam svoj majstor' i jezim se od pomisli da bih to morao opet (ikad!) ponoviti. nocna mora. nikakvo (samo)zadovoljtstvo, teska frustracija, gorak pelin u ustima, neka praznina na mjestu gdje (valjda) stoji srce...
A zasto covjek ipak pise?
I ja se to sve cesce pitam  Cerim se

nemam nista da dodam. Izdavac - distributer - knjizara. Devet krugova pakla. Sto je najgore svi misle da ti cine neznam kakvu uslugu.
Evidentirano

Curiosity healed the cat.
Deadyuppie
Đače prvače
*
Spol: Muški

« Odgovor #17 : 05.09.2008, 07:32:46 »

Pisci pobjednici knjizevnog natjecaja na whfestu, Ivan Orleanski i Nikola Bacic, orleanski je i sjajan kolumnist, a bacic je sudjelovao na lidranu prosle godine i ima potporu Zorana Ferica, ali je suvise lijen za pisanje
Evidentirano
bookeraj
Književnik

« Odgovor #18 : 18.11.2008, 02:22:38 »

ja živim u "nevidljivoj" regiji. Gdje pisaca nema, o knjigama se ne priča, gdje nema književnih festivala ni sajmova, gdje gotovo da nema niti knjižara dovoljno. Čudno je to, zapravo, ali ovdje nismo odgajani da razmišljamo o književnosti. To što ipak razmišljamo tako, ravno je čudu.
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #19 : 18.11.2008, 03:58:37 »

ja živim u "nevidljivoj" regiji. Gdje pisaca nema, o knjigama se ne priča, gdje nema književnih festivala ni sajmova, gdje gotovo da nema niti knjižara dovoljno. Čudno je to, zapravo, ali ovdje nismo odgajani da razmišljamo o književnosti. To što ipak razmišljamo tako, ravno je čudu.
Da pogađam... vi koji čitate knjige ste 'ludi pjesnici što stoje na kiši, plaču i pišu o ljubavi, o dubokom bolu, a drugi vas hrane'. Navodnici jer citiram... mah, koga sve ne  Ljut
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
hux
Skribomanijak

« Odgovor #20 : 19.11.2008, 11:51:19 »

Ja zivim u gradu koji je istovremeno i provincija, a smatra se jednim od najvecih gradova u mojoj drzavi- mada kako je Z.Sokolovic reakao da i Bec moze biti provincija- Da ilustrujem stvarnim primjerom: Postoji jedan umjetnik, takav boem da niko ne zna jel on beskucnik ili ne. Nisam upoznao covjeka sireg znanja. Ima fenomenalna likovna djela, romane (mislim stripove), ali je on ovdje degradiran od strane ljudi (u smislu da je lud i tako to) u tolikoj mjeri da jednostavno  neki izdavaci, autori.. bilo ko ne mogu doci u situaciju da razgovaraju sa njim, da ne govorim sta drugo.
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
bookeraj
Književnik

« Odgovor #21 : 20.11.2008, 01:42:23 »

Da pogađam... vi koji čitate knjige ste 'ludi pjesnici što stoje na kiši, plaču i pišu o ljubavi, o dubokom bolu, a drugi vas hrane'. Navodnici jer citiram... mah, koga sve ne  Ljut

zanimljiva stvar: baš sam pričala prijatelju iz Zagreba, kako sam uspjela ovako dugo živjeti pod staklenim zvonom. Ja čitam, moji prijatelji čitaju, moja mama kod kuće čita, i ja sam uvjerena da cijeli svijet čita. Uopće ne moram znati da postoje ljudi koji ne čitaju. Ali čujem, navodno, da neki ljudi ovdje smatraju da mi koji čitamo nismo kul.
Evidentirano

hux
Skribomanijak

« Odgovor #22 : 20.11.2008, 04:20:10 »

Pozdrav bookeraj-Ako mislis na ovo sto je Nastasja napisala, nisam siguran da je mislila na "neke ljude OVDJE"
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #23 : 20.11.2008, 05:59:23 »

''da mi koji čitamo nismo kul?''

he he.. pa to je slicno onom stereotipu da su pjesnici neke lelujave pederaste dusice sto placno gledaju u suton i svatko ih cuska okolo.. A skoro svi pjesnici sto ih ja znam okorjele muskarcine, bajkeri, rakijasi, zenskari i kavgadzije.. (sto nimalo ne iskljucuje suptilnost i tananost duha, jel.. )

ma kakvi.. mi sto citamo smo turbo kul.. Smješko
Evidentirano

Kuhajmo...
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #24 : 22.11.2008, 05:20:09 »

Bookeraj, nisam mislila na neke ljude ovdje, na stranici  Cerim se

''da mi koji čitamo nismo kul?''

he he.. pa to je slicno onom stereotipu da su pjesnici neke lelujave pederaste dusice sto placno gledaju u suton i svatko ih cuska okolo.. A skoro svi pjesnici sto ih ja znam okorjele muskarcine, bajkeri, rakijasi, zenskari i kavgadzije.. (sto nimalo ne iskljucuje suptilnost i tananost duha, jel.. )

ma kakvi.. mi sto citamo smo turbo kul.. Smješko

Upravo o tome se radi. Mislim da ću sve na ovom svijetu shvatiti, prije ili kasnije, ali te predrasude... ma to nikako ne ide  Š?
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
bookeraj
Književnik

« Odgovor #25 : 29.11.2008, 10:18:04 »

Ne, nisam mislila da Nastasja misli na neke ljude ovdje. Kontamo se, sve pet.

Ali evo, živim u jednom malom mjestu u kojem knjižnice nema, u kojemu se kultura čitanja nije ukorijenila i onda niti klinci ne steknu naviku čitanja kao oblika zabave ili učenja. Zato sam se raspametila kad sam vidjela da se u Srbiji pokrenula inicijativa "Svakom selu u Srbiji biblioteka" (parafraziram, ne znam kako točno glasi slogan te akcije)... To je nešto što bi i nama u Hrvatskoj dobro došlo.
Evidentirano

JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #26 : 29.11.2008, 11:05:18 »

Zorica Šentić - krenula od sela Levosoje u Srbiji.. Jeste - odlična je inicijativa.. Trebalo bi tako nešto pokrenuti i u BiH, Hrvatskoj itd..   
Evidentirano

Kuhajmo...
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na: