Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Harry Potter - zelim biti bas kao on :P  (Posjeta: 3376 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ludi Radoje
Gost
« : 18.12.2007, 04:39:29 »

Eh, kad smo kod Herija Potera, dječaka sa ožiljkom na čelu i moćnim štapićem u nejakoj ručici; mogu priznati da sam ja u jednom vozu koji je išao negdje Bogi iza leđa došao u situaciju da čitam i pročitam prva dva dijela ovog serijala.
Da li je to bilo zbog voza, da li zbog lijepog jesenjeg ambijenta, da li zbog uskliktalog djeteta u meni, ali ja sam se, jebemu, oduševio!

Škola, štapići, magije koje se uče, cijela atmosfera mi se činila tako fantastičnom da sam se navukao kao štuka na dobro zamašćenu udicu.

Meni je u čitanju Herija Potera ključna bila atmosfera. Neka nevinost i bajkovitost, svježina i podstrek ka učenju i internatli druženjima je od mene (koji se po literarnim afinitetima baš i ne mogu svrstati među fine poznavaoce meka i prpošna štiva) napravila Poter fana!

Evo PDF blaga za Poteroljupce..

http://rapidshare.com/files/20022519/Rowling-Hari_Poter_II_III_IV_V_VI_deo_.zip.html

I, Molim Vas lijepo, naipišite; jeste li vi ovo čitali? Kakve su reakcije? I šta mislite o poter fenomenu uopšte?
Evidentirano
Nevencica
Pisar
**
Spol: Ženski

« Odgovor #1 : 19.12.2007, 11:03:29 »

Meni se čini da je Rawling, pored što je napravila svjetsku pompu i pop hit, pa i budući klasik; ismijala Engleski sustav zakonodavne vlasti. I izvršne, ma vlasti sve u svemu. Je li još iko to primijetio?
Evidentirano

to do-be-do-be-do...
ksanaks
Đače prvače
*

Profil WWW
« Odgovor #2 : 20.12.2007, 02:52:17 »

obecala sam si procitati sve knjige ako kraj bude dovoljno tragican...tj ako harry pogine...
al nije pa eto Sirast
Evidentirano

Jer moj je zivot igra bez granica
umorna prica, trganje stranica
na kojim nista ne pise
Jer moj je zivot vjecito padanje
kad zbrojim poraze nista ne ostane
samo još vucem navike i sve na tome ostane
Pavilion
Gost
« Odgovor #3 : 25.01.2008, 12:39:14 »

Evo, čitam posljednji dio - jedva čekam to pročitati kako bih mogao ići dalje. Potter je kao čips - ne valja, ali tražiš još. Smješko
Evidentirano
Nevencica
Pisar
**

« Odgovor #4 : 25.01.2008, 11:02:28 »

Kao neki fini čips s paprikom... Smješko
Šta se događa u zadnjem dijelu? Pogine li pola likova, kao što je Rawling obećavala? Sirast
Evidentirano

to do-be-do-be-do...
liberthin
Skribomanijak
Spol: Muški

Noćnoptični.

Profil WWW
« Odgovor #5 : 02.05.2008, 12:09:32 »

citao ekranizirano!

exelent harry-iiiiiiiiiii

Cerim se
Evidentirano

Johnny vrati se Jajo nas jebe!
bookeraj
Književnik

« Odgovor #6 : 29.11.2008, 11:01:22 »

Ma razmišljam o tom Harryu Potteru otkad sam prvi put čitala serijal (spremam se i drugi put čitati)... I svi se najviše žale na to kako je komercijaliziran, kako su neki elementi fantasya izvađeni iz konteksta i kako je serijal napravljen samo da bi se namlatile gadne pare. Ali je isto tako činjenica da je knjiga zabavila generacije čitatelja, uključujući i mene i mislim da mi se u konačnici ipak jako sviđa.
Evidentirano

s Bookeraj blogom u književnije sutra! Smješko
JohanMose
Književnik

Uporan, ne Umoran

Profil WWW
« Odgovor #7 : 29.11.2008, 11:08:08 »

Potter.. da - budi lijepe asocijacije i djetinje maštarije..
Nisam lud za njim, ali knjige mi se sviđale, uživao čak i u filmovima..

Evidentirano

Kuhajmo...
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #8 : 29.11.2008, 11:36:26 »

Ja sam ovdje moćni čarobnjak na forumu, a vi bezjaci koji nemate moje krvi mi se sklanjajte s puta! buahahah  Cerim se

Šalim se, naravno. Ja ovdje, evo, javno priznajem da sam veeeeliki obožavatelj Harrya Pottera, a odbijala sam čitati to 'iskomercijalizirano sranje' sve dok nije izišao peti dio. Onda sam na nagovor pročitala prvi i...sve ostalo je povijest  Sirast Da me nije malo stid, išla bih i na one projekcije u Cinestar gdje ona dječica imaju sve one kapice i čarobne štapiće. A tako bi se dobro uklopila s ovom pameću...  Osramoćen
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
tramtincica
Književnik

Profil WWW
« Odgovor #9 : 05.01.2009, 06:29:23 »

gledala film - prvi dio. svidio mi se, ali me nije povukao na čitanje. propuštam li puno?
Evidentirano
Nastasja Filipovna
Pisar
**

Art is my religion

« Odgovor #10 : 06.01.2009, 06:57:57 »

gledala film - prvi dio. svidio mi se, ali me nije povukao na čitanje. propuštam li puno?
Jako mnogo. Film je, po mom mišljenju, jako loše urađen  Neodlučan
Evidentirano

'Jer ja sam bio džoker, Ludak. Pesnik i smehotvorac. Boemčina, kao moj ošinuti Ćale. O, mi smo mogli sa svima...'
hux
Skribomanijak

« Odgovor #11 : 06.01.2009, 09:52:37 »

Ja imam druga koji uopste ne cita knjige, ali je Harry-a procitao sve.

P.S. Ako Harry pogine, odose djeca u depresiju a mozda i stariji
Evidentirano

Sve je dobro dok se nesto ne sjebe
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: