0

Promocija književno – glazbenog albuma “Albumče” Tee Tulić i Japanskih Premijera

albumce live plakat 2806U subotu 28. 6. u 20 sati, u Filodrammaticu (Korzo 28, Rijeka) bit će predstavljen “Albumče”, spoken word mini album, i to uživo, riječima, glazbom i videom.

Albumče je projekt koji je nastao 2013, a objavljen je na Internetskoj stranici Bandcamp u travnju ove godine kao književno – glazbena suradnja riječke književnice Tee Tulić i riječkog glazbenog kolektiva Japanski Premijeri. Radi se o albumu koji je objedinio prozno -poetske zapise Tee Tulić, a koji su nastali tijekom njezinog boravka u Beogradu 2012. na književnog stipendiji KROKODIL, i glazbu Japanskih Premijera.

Tea Tulić o Albumčetu: Čin zapisivanja, kao i čin fotografiranja, u sebi sadrži paradoks – istovremenu prisutnost i odsutnost. Takva je i suradnja na daljinu. Pripajanje glazbe zapisima razbilo je usamljenost ovog putovanja. Nakon svakodnevnog lutanja po Beogradu, zapisivanja, uvijek novih lica i ulica, vraćala bih se u stan i snimala, čitajući zapise, na diktafon. Potom sam snimke slala Enveru Krivcu. Zajedno sa svojim bendom, ponudio je ovim zapisima svoju glazbenu viziju – kulisu kojom smo na scenu, pod naše svijetlo, kroz nas, postavili dva grada; onaj koji sam posjetila i onaj kojem sam se vratila. Ali više od priče o drugom gradu, to je priča o promatraču drugog grada i o nečemu što je u drugi grad donio sa sobom. Gdje god čovjek pođe, sudari se s gomilom ogledala. A ovi tekstovi su krhotine tih ogledala.

Tea Tulić je rođena u Rijeci 1978. Prozu je objavljivala u raznim domaćim i inozemnim književnim časopisima. Kratke priče su joj prevođene na engleski, francuski, talijanski, slovenski i poljski jezik. Nastupala je na mnogim književnim festivalima u regiji. 2011. osvojila je nagradu Prozak za rukopis fragmentarnog romana “Kosa posvuda” koji je Vjesnik svrstao u pet najboljih proznih knjiga u 2011, a Jutarnji List u polufinale istoimene nagrade. Hrvatsko Ministarstvo kulture je knjigu nagradilo kao jednu od najboljih romanesknih ostvarenja u 2011 po kriteriju visoke književno- umjetničke vrijednosti. Bila je prva stipendistica književne rezidencije KROKODIL u Beogradu gdje joj je također objavljena knjiga. Članica je neformalne riječke književne skupine RiLit .
Japanski Premijeri su glazbeni kolektiv iz Rijeke čiju jezgru čine Marin Juričić, Enver Krivac i Moris Mateljan uz glavni vokal Petre Gržetić. Djeluju od ljeta 2010. Japanski Premijeri primarno se bave glazbom za teatar, film i televiziju. Svoju glazbu izdaju nezavisno i besplatno preko internetskih servisa. Marin Juričić dugodišnji je dionik liburnijske jazz scene, a u Japanske Premijere stigao je iz legendarnog riječkog folk-prog sastava Kwadrat Nodnoll. Enver Krivac je nagrađivani riječki pisac i glazbenik, glazbu producira od 2000. pod raznoraznim aliasima od kojih je najpoznatiji Flathill Airlines. Moris Mateljan je riječki pisac i glazbenik, a svirao je u mnogim sastavima od kojih su najpoznatiji Kwadrat Nodnoll i Sjekire.
Autori su nekoliko glazbenih izdanja (http://japanskipremijeri.bandcamp.com/) i glazbe za predstave ‘Hartera In Progress’ (2011) i ‘Fenice In Progress’ (2012) u produkciji Posve Moguće Družine Rijeka, predstavu ‘Carte Blanche’ (2013) u produkciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta Krila iz Rijeke i dokumentarni film Maše Drndić ‘Polazište za čekanje’ (2013) u produkciji Filmaktiva iz Rijeke.

Uglavnom ne nastupaju uživo no ponekad, kao u slučaju Tee Tulić, naprave iznimku.

Internet stranica albuma za besplatno slušanje i “skidanje”: http://teatulic.bandcamp.com/
Video za “Bijeli bicikl”: https://www.youtube.com/watch?v=pW3oIZadx00

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |