0

Nagradni konkurs za kratku priču „Imam nešto da ti kažem…“

http://i.gr-assets.com/

http://i.gr-assets.com/

Nagradni konkurs za kratku priču „Imam nešto da ti kažem…“

Gej magazin Optimist i Magazin za promociju čitanja Bookvar raspisuju konkurs za neobjavljenu priču na temu Imam nešto da ti kažem….

Rok za predaju radova je 20. januar 2017. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori i autorke koji pišu na srpskom jeziku.

Tema priča mora da bude coming out, kada gej muškarci, lezbejke, biseksualne osobe saopštavaju drugima svoju seksualnu orijentaciju, a transseksualne osobe svoj rodni identitet i počnu da žive u skladu s njim. Ovaj konkurs je otvoren za sve koji žele kreativno da promišljaju o ovoj temi na jedan zanimljiv i originalni način. Priče mogu biti istinita iskustva ili fiktivna, bilo kog žanra (putopis, horor, fantastika, krimi, dramski, humoristični, autobiografski…), lična kada ste nekome saopštavali svoju orijentaciju ili kada su vam drugi saopštavali svoju seksualnu orijentaciju…

Jedan autor može poslati najviše do 3 priče. Dužina pojedinačne priče ne može da prelazi 15 hiljada karaktera, uključujući i razmake.

Priče se šalju na e-mail adresu optimistmagazin@gmail.com

Odluku o pobedniku konkursa donosi žiri koji će imenovati redakcije magazina Optimist i Bookvar i biće objavljena na sajtovima ovih magazina.

Autor/autorka najbolje priče osvojiće novčanu nagradu od 60 hiljada dinara u bruto iznosu i zajedno sa ostalim pričama po izboru uredništva biti štampane u zbirci kratkih priča.

Slanjem priča na ovaj konkurs prihvatate njegove uslove:
– priča mora biti vaše autorsko delo
– priča ne sme biti ranije objavljena
– ako uredništvo odluči ustupate pravo da se priča štampa bez novčane nadoknade u zbirci

Dodatne informacije možete dobiti putem e-maila optimistmagazin@gmail.com

Konkurs se sprovodi uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava kroz projekat Stvaranja tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu.

Objavljeno u: Konkursi, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |