0

Polja, broj 480, mart – april 2013.

Časopisi_PoljaNajnoviji broj časopisa Polja u izdanju Kulturnog centra Novog Sada, u stalnim rubrikama objavljuje savremenu poeziju i prozu, a posebna pažnja je data delu Dejvida Fostera Volasa koji je predstavljen u tematu.

Ovaj američki pisac na prelazu dva veka slovi za najrelevantnijeg savremenog naslednika postmodernih veličina kakve su Pinčon, Bart, Nabokov i DeLilo.

U kontekstu vlastite generacije, odnosno pisaca savremene epohe, Dejvid Foster Volas često se posmatra kao predvodnik spisateljskog talasa koji sačinjavaju Džonatan Franzen, Džefri Judženidiz i drugi.

Dejvid Foster Volas napisao je tri zbirke priča: „Devojka sa neobičnom frizurom“ (1989), „Kratki razgovori sa ogavnim muškarcima“ (1999), „Zaborav“ (2004); tri romana – „Metla sistema“ (1987), „Beskrajna lakrdija (1996), „Bledi kralj“ (2011. nezavršen); i tri zbirke eseja: „Navodno nešto zabavno što više nikada neću uraditi“ (1997), „Pogledajte jastoga“ (2005) i „I čovek i nije“ (2012)

Temat je priredio Igor Cvijanović koji objašnjava da je neposredan povod za temat potreba za širom čitalačkom recepcijom, kao i najava zbirke priča „Kratki razgovori sa ogavnim muškarcima“ koja će se ove godine pojaviti u izdanju zrenjaninske Agore.

U rubrici „Razmena darova“ objavljeni su prikazi knjiga N. Šaponje, Ž. Nedeljkovića, Lj. Arsić, P. Krdua, M. Demića, D. Žilić i drugih.

Kompletan broj najnovijih Polja dostupan je na linku.

 

Izvor: sinhro.rs

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |