0

Humanitarna akcija – 'Kuna po kuna od Antuntuna'

 
Za maskotu humanitarne akcije odabran je lik Antuntuna, iz dobro poznatog dječjeg klasika Grigora Viteza “Kako živi Antuntun“. On uživa veliku popularnost među djecom i roditeljima, a simbolizira vrijednosti humanosti, originalnosti, međuljudske tolerancije i solidarnosti, kao i poštivanje svega drugačijeg.

Pozivamo sve zainteresirane  da se odazovu ovoj akciji te da kupnjom bilo kojeg proizvoda iz linije Antuntun pomognu u sakupljanju potrebnih sredstava. Mozaik knjiga odvaja 2 kune od svakog kupljenog proizvoda iz linije artikala “Antuntun”. Akcija će trajati do 31. srpnja 2010. godine. 

Uz slikovnicu i lik, dizajn linije prigodnih artikala (majice, platnene torbe, slikovnice) preuzeo je mladi ilustrator Tomislav Torjanac koji je za rad na ovoj i drugim autorskim slikovnicama primio više vrijednih književnih nagrada.

Akciju podupiru i napopularnije spisateljice za djecu Sanja Pilić i Sanja Polak.

UDRUGA KRIJESNICA – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima osnovana je u rujnu 2000. godine.  Ideja za formiranjem takve organizacije proizašla je iz iskustva roditelja i medicinskog osoblja Onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb te potrebe za proširivanjem komunikacije među roditeljima i poboljšavanjem kvalitete skrbi za oboljelu djecu. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Članovi Krijesnice su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti.

(Moderna vremena Info)

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 6256 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |