0

Predstavljanje Pressinga

, među kojima su Patrijarh Pavle, Patrijarh Irinej, zatim Mlađan Dinkić, Aleksandar Tijanić, Miroslav Lazanski, Dejan Bodiroga, Miloš Simonović… Pored njih, za PRESSING su takođe govorili i velikani naše književnosti, pozorišta i filma, kao što su Živojin Pavlović, Ljubomir Muci Draškić, Jovan Ćirilov, Ranko Munitić, Nebojša Pajkić, Zvonko Karanović, Zoran Ćirić, Marko Vidojković, kao i značajni autori iz sveta muzike i stripa.

List PRESSING, kao jedino periodično izdanje na ovim prostorima koje traje već pune dve decenije, svojevrstan je hroničar jednog turbulentnog vremena, a svedočanstva u vidu razgovora sa značajnim ličnostima srpskog društva, sakupljenih u 60. broju nazvanom “PRESSING – intervju” dokazuju da ovaj list predstavlja nezaobilazan deo niške kulturne baštine. To potvđuje i činjenica da su mnogi nekadašnji i sadašnji saradnici PRESSING-a takođe postali deo naše javne i kulturne scene: Kokan Mladenović, Zoran Ćirić, Zvonko Karanović, Zoran Pešić Sigma, Dejan Dabić, Aneta Radivojević, Milorad Doderović, Velibor Petković, Aleksandar Blagojević, Dejan Stojiljković i mnogi drugi.

List PRESSING je jedno od izdanja Studentskog informativno-izdavačkog centra (SIIC-Niš), koji, pored PRESSING-a, izdaje i književni magazin TRASH, Strip PRESSING, PRESSING Movie i jedan je od organizatora festivala underground književnosti “TRASH”.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |