0

Počasni gosti sajma knjiga 2011.god u Beogradu

Ambasadori Angole, Portugala i Brazila – Diakenga Serao, Almeida Sampaljo i Dante Koeljo de Lima – se ministru kulture Nebojši Bradiću i predsedniku Odbora Sajma knjiga Željku Ožegoviću uručili zvaničan zahtev za počasno predstavljanje portugalskog jezika i književnosti u okviru Sajma knjiga u Beogradu.

Ambasadori su istakli da njihove zemlje predstavljaju i promovišu zajedničko nasleđe zemalja koje nemaju svoja predstavništva u Srbiji, a tu spadaju i Zelenortska Ostrva, Gvineja Bisao, Mozambik, Sao Tome i Principe i Istočni Timor.

Književnost na portugalskom jeziku je u ekspanziji i mišljenje je Odbora Sajma knjiga i Ministarstva kulture da bi počasno predstavljanje Angole, Brazila i Portugala obogatilo Sajam kao internacionalnu manifestaciju koja se trudi da održi vodeću ulogu u regionu.

Počasni gost Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu biće svečano proglašen na zatvaranju ovogodišnje smotre, 31. oktobra, kada će ambasador Švedske predati Otvorenu knjigu predstavnicima zemalja portugalskog govornog područja.

 

16. jul 2010. | Izvor: Beta

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |