0

PROMOCIJA: "Eros, giros i tanatos", Svetislav Basara

Ova knjiga – kolekcija članaka i eseja za sezonu 2009/2010, nastavak je kulturno-političkih istraživanja iz prošlogodišnje knjige “Fundamentalizam debiliteta”.

“U skladu sa učenjem starih majstora, koje kaže da je literatura tu da zabavi i pouči, sada se uglavnom analiziraju pojave i procesi iz perioda demokratsko-socijalističke koalicione vladavine”, navodi KCB u najavi promocije.

“Svojim urnebesnim humorom Basara uspeva da makar malo ublaži gorčinu koja ostaje nakon razumevanja razmera svakovrsnih gluposti, koje se javnosti nude kao problemi od epohalnog značaja. “

“Međutim, demistifikacija koje se Basara poduhvatio nipošto se ne iscrpljuje u raskrinkavanju dnevno-političkih događaja. I ova, kao i njegove prethodne knjige eseja i članaka, predstavlja deo šireg projekta, koji ima za cilj promenu vladajućeg modela u srpskoj kulturi. “

“U tom smislu, ovaj izbor tekstova može se razumeti kao praktična primena metafizičkih stavova iz ranijih Basarinih eseja”, ocenjuje se u najavi promocije knjige, čiji je početak zakazan za 20 sati.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |