0

Promovirane dvije nove knjige Ante Stanića

O knjizi “Nadnaravnost ili…?” govorio je Milo Jukić, koji je za Stanićeve zapise o osobama sa šireg područja, navedene u knjizi, kazao kako, osim književnog, imaju i dokumentaristički karakter, s obzirom na to da su od zaborava spašeni likovi kao što su bili pokojni Pero Kozina, te Mijo Ćorić, koji je inače Staniću prije 40 godina prorekao čitav život.

Knjigu “Tko umije, njemu…?” predstavio je vitežanski književnik Anto Zirdum. Radi se o prvom Stanićevom romanu koji ima erotski naboj, a u njemu je opisan životni put književnog junaka Valentina kojem je gotovo isključivi cilj i smisao postojanja ljubav prema ženama i njihovo zavođenje, te “antijunaka”, Mirka, koji nikako ne uspijeva zadobiti naklonost “ljepšeg spola”.

O Stanićevom književnom opusu govorio je mostarski književnik Dragan Marijanović. On je za Stanićevo bavljenje književnošću kazao kako je u kvantitativnom smislu dosegnulo visoku razinu, s obzirom na to da je Stanić dosada izdao 21 knjigu, te kako je vrijeme da se “pomiri sa samim sobom” i nastavi raditi na daljnjem podizanju kvalitativne razine svojih proznih i poetskih zapisa.

Ulomke iz knjiga čitala je Mirjana Bilić, a na kraju su glumci “Viteškog ambijentalnog teatra” izveli nekoliko scena iz predstave “Carski rez”, napravljene prema istoimenom višestruko nagrađivanom romanu Ante Zirduma. Nakon promocije za sve nazočne je priređen domjenak na kojem je nastupila tamburaška skupina “Kreševski veseljaci”.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |