0

Izašao novi broj časopisa '(sic!)'

U tematu tako pišu Namir Ibrahimović, Nenad Veličković, Željko Malinović i Amer Tikveša. U ovom broju možete pročitati i intervju sa Filipom Davidom. Ovaj živi klasik južnoslavenske književnosti govori o nemoći književnosti danas, o političkoj i društvenoj bijedi Srbije, novom valu globalnog antisemitizma.

Predstavljene je i knjiga Damira Arsenijevića „Forgotten Future. The Politics of Poetry in Bosnia and Herzegovina“, kao i knjige „Emmaus“ Alexandra Baricca, „Ja, božanstvena“ Rabih Alameddine, „Dom aurore borealis“ Zilhada Ključanina, „Sveta knjiga vukodlaka“ Viktora Peljevina i „Spokoj“ Atile Bartiša.

Valja izdvojiti i razgovor Dinka Krehe sa Srećkom Puligom o (ne)mogućnostima „mišljenja revolucije“, kritički prikaz predstave „Mortal Kombajn“ Dine Mustafića, te dva teksta o spisateljskom (ne)umijeću Muharema Bazdulja.

Objavljena je poezija Tanje Stupar-Trifunović i Mehmeda Begića, kao i proza romskog pisca Ruždije Sejdovića. Tu je također i prijevod eseja „Tijela, jezici. Istine“ francuskog filozofa Alaina Badioua.

U satiričkom dijelu časopisa, već poznati Hadžija Roćko putuje zajedno sa komšijama na „sejansu“ kod Torabija, a prikazana je mini-antologija tranzicijske sevdalinke.

Šesti broj „(sic!)a“ možete čitati na stranici www.sic.ba, a časopis će naredne sedmice biti dostupan i u štampanoj formi.

radiosarajevo.ba

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |