0

„Geca Kon“ ponovo radi

Popis je morao da se uradi nakon što je Agencija za privatizaciju 15. septembra raskinula ugovor o prodaji „Prosvete“.

Muhić je izjavila Tanjugu da su štrajkači, nakon što je „Prosveta“ vraćena Agenciji, primili zagarantovane plate za polovinu od 252 dana koliko je trajao štrajk, uz obavezu da će i ostatak biti isplaćen do kraja 2010. godine.

Ona je podsetila da je Dejan Pantović, preko svoje kompanije „Medija II“, kupio na tenderu „Prosvetu“ u junu 2009. godine za nešto više od tri miliona evra a nije ispunjavao svoje obaveze preuzete potpisivanjem ugovora. To ga nije sprečilo da rasproda skoro sve nekretnine „Prosvete“ iako to nije bilo predviđeno ugovorom.

U zgradi u kojoj se nalazi knjižara „Geca Kon“, koja je pod zaštitom države, prodat je celokupni prostor „Prosvete“ (na drugom spratu 100 kvadrata, na trećem 39, na četvrtom 225 i na petom 142). Prodati su magacinski prostori u Dobračinoj (90 metara kvadratnih) i Cara Dušana (518) gde knjige mogu da se čuvaju do kraja januara 2011. godine a onda moraju negde da se presele.Jedine dve knjižare koje su vlasništvo „Prosvete“ su dve veoma male, na Čuburi i Kopaoniku, dok su ostale u najmu. „Prosvetino“ vlasništvo je i deset ari placa kod Bogoslovije i 264 metra kvadratna u kojima je pozorište „Boško Buha“.(Beta)

(Beta)

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |