0

Novi književni bum kreće iz Mostara

Na skupštini je rečeno kako je Klub, koji je službeno registriran prije tri mjeseca, od prvog javnog predstavljanja u lipnju u Ćorovića kući organizirao brojne književne večeri i promocije knjiga. Potpisane su povelje o bratimljenju s književnim festivalom Think Tank Town Leskovac i Udruženjem za kulturu Novo Sarajevo, te uspostavljena uspješna suradnja s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Također, članovi KKM-a nastupili na međunarodnoj manifestaciji Novosarajevski književni susreti i na 11. Humskim danima poezije, bili prisutni na mostarskom Božićnom sajmu, objavljivali u uglednim časopisima poput Motrišta i Osvita, te u mostarskom Dnevnom listu, a pred Klubom je još mnoštvo planova.

– Ove smo se godine oformili i počeli s radom, a iduće ćemo imati prostor da radimo još više na uvezivanju i afirmiranju mostarske književne scene, te afirmiranju mostarskih autora u regiji. Nadamo se da ćemo od grada uskoro moći dobiti prostorije i potporu, što bi olakšalo naš rad, jer u 2011. planiramo brojne aktivnosti: suradnje sa srodnim udrugama i organizacijama, ugošćavanje autora, književne programe i gostovanja naših članova, istaknuo je Goran Karanović, predsjenik Kluba.

Veselin Gatalo, član upravnog odbora Kluba, je pohvalio kolege za nesebičan angažman.

– Sve je ovo bila priprema u kojoj se uradilo mnogo za početak nečeg novog, nadamo se i boljeg za književnu scenu u Bosni i Herecegovini i regionu, kazao je Gatalo.

Član upravnog odbora Miljenko Buhač je naglasio kako je prva godišnja izvještajna skupština Književnog kluba Mostar zasigurno događaj za povijest, jer je 2010. okončana na najbolji mogući način – od ideje za formiranje Kluba pa do realizacije.

– Premda u ovoj godini nismo imali nikakvu potporu, osim moralne, s bilo koje strane, zahvaljujući angažmanu i entuzijazmu članova, KKM je ‘prohodao’. U idućoj godini nadamo se istinskome bumu aktivnosti – pojavljivanje kluba na webu, planirani su nastupi članova na značajnim manifestacijama, nastavit ćemo s bratimljenjem klubova, najvjerojatnije pokrenuti časopis, redovito podržavati članove Kluba na svim natječajima za prozne ili poetske uratke. Književni klub Mostar u 2011. godini planira i useljenje u svoj prostor, pa se nadamo da će ljudi koji odlučuju o dodjelama prostora na korištenje i udruzi kao što je naša izići u susret“, rekao je Buhač.

(bitno.ba)

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |