0

Отворена реновирана библиотека „Бранко Миљковић”

Огранак звездарског дела Библиотеке града Београда реконструисан је средствима градске општине Звездара која је обезбедила и средства за набавку лап топ рачунара, бежичне Интернет мреже и видео пројектора.

Председник градске општине Звездара Милан Поповић рекао је на свечаном отварању реновиране библиотеке да су радови обухватили промену столарије и браварије, подне и зидне облоге, комплетан ентеријер и елетроинсталације.

Горњи део библиотеке има посебно пројектован део простора намењен најмлађима, а библиотека је доступна и особама са инвалидитетом.

У присуству бројних грађана који су са задовољством обишли реконструисан и уређен простор, изведен је пригодан програм којим је обележен важан јубилеј, 50 година од трагичне смрти једног од најпознатијих српских песника друге половине 20.века Бранка Миљковића (Ниш, 29.јануар 1934. – Загреб, 12.фебруар 1961).

О стваралаштву „принца српске поезије” говорио је Миахило Пантић, а поезију је казивао драмски уметник Вицо Дардић.

Приказани су филмови о Миљковићу „Ватра и ништа” продуцента, косценаристе и директора фотографије Ивана Хаџи Здравковића и „Принц песника” редитеља Микија Стаменковића.

Највећу пажњу посетилаца привукла је изложба посвећена Миљковићу, позајмљена из Народног музеја у Нишу, која садржи личне предмете и документе из песниковог живота.

Грађани ће моћи да погледају изложбу, која први пут гостује у Београду, током дана до 20 сати, јер се враћа у Ниш.

 

(Танјуг)

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 1013 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |