0

Slikovnica Luke Paljetka "Marin Držić" među najboljim dječjim knjigama na svijetu

Izbor slikovnice o Marinu Držiću među dvjesto pedeset odabranih knjiga za djecu i mlade između izuzetno velikog broja naslova iz cijelog svijeta značajan je događaj i poticaj da na taj način nastavimo predstavljati djelo naših velikana unutar i izvan hrvatskih granica – kaže predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske prof Ivana Burđelez.

Dodaje kako su slikovnice namijenjene hrvatskim mališanima i njihovim vršnjacima u inozemstvu, ali i starijoj čitateljskog publici, te su sve dosad tiskane prevedene i na barem jedan strani jezik.

Prema riječima prof. Ivane Burđelez u pripremi je i četvrta u nizu slikovnica iz tog ciklusa, autorice dr Slavice Stojan, posvećena slavnoj dubrovačkoj poetesi i jednoj od najljepših žena svog vremena – Cvijeti Zuzorić.

Napominje kako su velikani kojima su posvećene slikovnice ujedno i ljudi koji su svojim životom bili vezani i uz neke druge zemlje, primjerice Miho Pracat uz Španjolsku, Marin Držić i Cvijeta Zuzorić uz Italiju, a Ruđer Bošković uz Francusku, stoga će slikovnica posvećena tom znanstveniku, autorice dr Snježane Paušek-Baždar, uskoro biti predstavljena i u francuskom Rueil-Malmaisonu, gradu-prijatelju Dubrovnika.

 

slobodnadalmacija.hr

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |