0

Bookvica ugošćuje Zorana Malkoča

Zoran Malkoč jedan je od najoriginalnijih glasova na hrvatskoj književnoj sceni – u njegovoj energičnoj, razornoj prozi koja nikog ne ostavlja ravnodušnom isprepleću se naturalizam, crni humor, magični realizam, bizarnost i okrutnost, u naoko apsurdnom spoju s blagošću, nostalgijom i melankolijom.

I njegov roman prvijenac Kao kad progutaš brdo balona (2004.)  i prošle godine objavljenu zbirku priču Groblje manjih careva obilježava tematiziranje slavonskog polururalnog-poluurbanog pejzaža, s naglaskom na postapokaliptičkoj zbilji i beznađu, a priče gradi oko likova upečatljivih luzera, čudaka i marginalaca za koje u životu nema dobrih vijesti.

S Malkočem ćemo porazgovarati upravo o tom njegovom iskošenom pogledu na poslijeratnu Slavoniju, o njegovim živopisnim likovima, ‘manjim carevima’, o njegovom antikvarijatu i mogućnosti preživljavanja od prodaje knjiga te o drugim temama. Publika će također moći postavljati pitanja, jedan će posjetitelj (ili posjetiteljica) dobiti knjigu Groblje manjih careva na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gosta.

 

booksa.hr

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |