0

Riječki sajam knjiga KIČMA preselio u Filodrammaticu

– Zbog izostanka interesa izdavača časopisa, četvrto izdanje sajma sadržajno je umanjeno za specifičnost festivala časopisa, što je vidljivo i iz naziva manifestacije koja se dosad zvala Riječki sajam knjiga i festival časopisa. Sve do ove godine sajam se održavao u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a sad smo promijenili lokaciju. Sajam će se tako održavati u zgradi Filodrammatice, na njenom prvom katu koji obuhvaća kazališnu i izložbenu dvoranu. U izložbeno-prodajnoj službi sajma bit će i dvije V.B.Z.-ove knjižare na Korzu te ona u Ulici Dolac. Na Trgu Republike Hrvatske bit će postavljen šator u kojem će se prodavati knjige po posebno niskim cijenama, a programi će se održavati i u klubovima Palach, Tunel i Discordia, kao i u restoranu Gric&Guc. Održavanjem sajma na novim lokacijama željeli smo se što više približiti građanima Rijeke, osvrnuo se Vogrinc.

Gordana Mesarek  iz V.B.Z.-a kazala je da se recesija odrazila na broj izlagača na sajmu, kojih će ove godine biti manje, a sve je manje i novih izdanja. Unatoč situaciji u izdavaštvu, predstavit će se 95 domaćih i stranih izlagača, s oko 40.000 naslova, a knjige će se moći kupiti po sajamskim popustima od 20 do 70 posto. Na rasprodaji će se naći 5.000 naslova. Sajam će svakodnevno biti otvoren od 9 do 21 sat, odnosno lokacija na Dolcu od 8 do 17 sati. Program je koncipiran u nekoliko cjelina. Na prvom katu Filodrammatice odvijat će se predstavljanja aktualnih publicističkih, proznih i poetskih naslova, dok će V.B.Z.-ova knjižara u prizemlju Filodrammatice ugostiti riječke autore i nakladnike. U restoranu Gric&Guc u 16 sati počinjat će gastronomski program koji će predstaviti poznate hrvatske autore kuharica, dok će u večernjim satima restoran biti mjestom razgovora s poznatim hrvatskim autorima. Budući da je Rijeka grad poznat po glazbenicima i glazbi, u klubovima Palach, Tunel i Discordia bit će predstavljene knjige koje govore o rocku i jazzu. U Art kinu Croatia održat će se promocija knjige Nikice Gilića  »Uvod u povijest hrvatskog igranog filma«.

Program namijenjen djeci najavila je Verena Tibljaš iz Gradske knjižnice Rijeka. U izložbenom prostoru Filodrammatice tako će se od 2. do 6. svibnja održati programi za dječju publiku. O čudesnom svijetu Beatrix Potter govorit će Maja Verdonik , a bit će predstavljena i »Čudesna kuharica Lize Brljize« Sonje Zubović i Marijane Jelić.  Gošća je i književnica Željka Horvat-Vukelja , a »Štorije: priče iz primorsko-goranskog kraja« predstavit će Vojo Radoičić i Dragan Ogurlić . Izdavačku kuću »Planet Zoe« predstavit će Ilona Posokhova .

Dodajmo i da će u subotu, 30. travnja, u knjižari V.B.Z. Filodrammatica u 16 sati biti održan okrugli stol »Knjiga i nove tehnologije« u kojemu će sudjelovati Nenad Bartolčić, Davor Mandić, Ana Penović i Zoran Krušvar.

 

novilist.hr

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |