0

Novi dvobroj "Quoruma": časopis za cijelo ljeto

Brojnim fanovima katalonske škole nogometa “Quorum” je odlučio ponuditi velik blok katalonske književnosti s više slovnih znakova nego što na Nou Camp stane gledatelja. Na stotinjak stranica pjesništvo dvadesetak suvremenih katalonskih pjesnika predstavio je Pau Sif, a u nadoknadi slijedi pet katalonskih kratkopričača u izboru Romana Simića Bodrožića.

Za književne sladokusce tu je “Bilježnica” Danijela Dragojevića u kojoj se pojavljuju razni pojmovi, ali i ljudi poput Gorkoga Žuvele, za kojeg pjesnik primjećuje da je raznolik poput svog imena i prezimena, u kojima ima 11 slova, od čega i pet vokala, od kojih se ni jedan ne ponavlja.

Pjesnik Branislav Oblučar priredio je blok o prečacima o kojima je, ne naprečac, pisalo petnaestak autora, uz kvorumovski dobre fotografije. Pjesnik Ivan Šamija piše o tlocrtu idealnoga grada, a tradicionalni Quorumov teorijski blok pripao je spekulativnom realizmu, a priredio ga je Matija Jelača.

Skupina Quorumovih kritičara (Katarina Brajdić, M. Pogačar, Boris Postnikov, Anera Eyznar, Alla Tatarenko, Ivan Majić i Matija Perica) pod povećalo je stavila knjige Irene Delonge, Branka Maleša, Ivane Simić Bodrožić, Zorana Malkoča, Olje Savičević Ivančević, Nade Gašić i Nebojše Lujanovića. Nema što, s ovim dobrim brojem Quoruma ovo ljeto dobro će se ugrijati ležaljka. Ili, rečeno marketinškim rječnikom, s Quorumom uvijek imaš kvorum.

 

slobodnadalmacija.hr

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |