0

Nova izdanja udruge Domino!

 

Kako naručiti?

 

Sva izdanja se mogu naručiti direktno od izdavača na pr@queerzagreb.org, ili kupiti u njihovom uredu (Kranjčevićeva 11, 10000 Zagreb), kao i u knjižarama u distribuciji Jesenski i Turka. Knjige je moguće naručiti i s dostavom, uz uplatu na žiro račun 2402006-1100291204 pri Erste banci uz naveden naslov djela. Iznos za uplatu iznosi uvijek iznos cijene knjige uvećan za iznos poštarine na području Hrvatske, a nakon uplate molimo da nam na mail dostavite datum uplate i adresu dostave pošiljke.

 

Cijene za uplate pojedinačnih izdanja provjerite niže u opisu novih izdanja udruge!

 

 

 

 

 

Uz svaku kupljenu knjigu

Domino vam povodom blagdana

daruje i Poqueerene priče

te jedan od bedževa iz

limitirane edicije Quirksa:

Lezzie i Faggot!

 

 

 

 

 

 

 

Susan Sontag:

Ponovno rođena,

dnevnici od 1947. – 1963.

 

I dalje ova djetinjasta fascinacija mojim rukopisom…Kad pomislim da uvijek imam ovu senzualnu mogućnost koja zrači iz mojih prstiju!

—Susan Sontag

 

Reborn je prva knjiga dnevnika Susan Sontag koji će biti objavljeni u tri toma. Objavljivanje ovog dnevnika izazvalo je veliko zanimanje u SAD-u i širom svijeta, jer je Reborn izvanredna knjiga koja obiluje svim elemetima Sontaginog pisanja – iznimnom ozbiljnošću, zapanjujućom autoritativnošću, netolerancijom licemjerja kao i njenom vlastitom ranjivošću.

 

 

 

Cijena knjige: 99kn

Za narudžbe poštom:

99kn + 15,20kn poštarine = 114,20kn

 

 

Prije svoje smrti, Susan Sontag priznala je kako je bila zaljubljena devet puta u životu. Pet žena, četiri muškarca. Međutim, više je poznata po svojim početnim djelima poput  “Notes on ‘Camp'” (1964) u kojem je naginjala prema „toliko lošem da je dobro“ u popularnoj kulturi (prva intelektualka da je to napravila) i “On Photography” (1977), eseju koji analizira socijalne promjene uzrokovane modernom tehnologijom. Njezin plodan i opsežan rad obuhvaća razne aktivnosti poput podučavanja filozofije i teologije, pisanje fikcije, kazališnih predstava i filmova.

 

Primarno se oduvijek smatrala romanospisateljicom te je njezino pripovijedanje i pisanje eseja u određenim trenucima nailazilo na veliku pozornost. Takvo poštovanje njenog rada izdiglo ju je do kultnog statusa kako u akademskom tako i u umjetničkom svijetu. Dobivenu pozornost koristila je u svom političkom aktivizmu kako bi skrenula pažnju međunarodne zajednice na važne događaje poput vijetnamskog rata i okruženje Sarajeva. Živjela je u bosanskom glavnom gradu više mjeseci tijekom okruženja i pritom je režirala Samuel Beckettovu predstavu „Čekajući Godota“ u opkoljenom gradu.

 

Knjiga je objavljena u izdanju Queer Zagreba u prijevodu književnika i prevoditelja Borivoja Radakovića, jednog od pokretača književnog festival FAK, koji iza sebe ima već prijevode autota poput Burroughsa, Kureishia, Barnesa, Kerouca, Updikea, a također je objavio i antologiju lezbijske poezije ‘Dvije’.

 

Susan Sontag, rođena 16. siječnja 1933. u New Yorku, američka je autorica, esejistkinja i publicistkinja poznata po svom angažmanu za ljudska prava kao i kritici mnogih gorućih društvenih okolnosti te vlade Sjedinjenih Americkih Država. 1949. godine odlazi u Chicago studirati francuski jezik, književnost i filozofiju. Uskoro se udaje za Philipa Rieffa s kojim ima sina Davida. Od 1970. godine u vezi je sa fotografkinjom Annie Leibovitz. Bila je velika kritičarka George W. Busha i rata u Iraku. Objavila je brojne eseje i studije, nekoliko romana, a za svoj književni rad je primila brojne nagrade. Također je režirala kazališne predstave, među kojima i Čekajuci Godota Samuela Becketta u Sarajevu 1993. godine. Umrla je u 71. godini u New Yorku, a sahranjena je na pariškom groblju Montparnasse

 

nopisaca i pjesnika Umberto Poli rođen je u Trstu 1888. a pseudonim Saba, u čast svojoj majci Židovki, pripisao si je 1910. kada je objavio prvu zbirku poezije. Priznanje stječe publikacijom ‘Kanconijer’ koju je nadopunjavao do smrti. Tijekom čitavog života pati od kronične depresije te proučava Freudovu psihoanalizu što se reflektira u temama čežnje i dječjih sjećanja u njegovoj posljednjoj poetskoj fazi. Iako primarno poznat po poeziji sakupljenoj u više zbirki, Umberto Saba autor je i nekoliko proznih djela koje je sakupila i objavila njegova kćer Linuccia. U njih se ubraja i ‘Ernesto’, objavljen prvi put 1975., osamnaest godina nakon autorove smrti.

 

Ernesto je objavljen u izdanju udruge Domino u prijevodu jedne od najpoznatijih prevoditeljica s talijanskg jezika i predavačice talijanske književnosti na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, Snježane Husić.

 

Bajke za bolje sutra

 

„Umjetnost nije samo o ljepoti: ponekad mora biti i upozorenje.“ – Philip Pullman, romanopisac

 

Zaštita okoliša jedan je od najvećih izazova 21. stoljeća i ekologija, učenje o odnosima između živih organizama, pokušava sve više i više pronaći rješenja za probleme s kojima se suočavaju, naprimjer poput invanzivnih vrsta koje su direktno povezane s globalnim zatopljenjem. Pa tako je i umjetnost. U suradnji s udrugom Kapibara, s kojom smo predstavili „Večeru invanzivnih vrsta“, prehrambeno-obrazovni program o invanzivnim vrstama (‘ako ne možeš pobijediti neprijatelja, pojedi ga!’ je bio naš moto), izdali smo dječju knjigu „Bajke za bolje sutra“, bogato ilustriranu publikaciju koja može čak i najmlađima usmjeriti pažnju na važnost očuvanja okoliša.

 

 

 

Cijena knjige: 129kn

Za narudžbe poštom: 129kn + 12,20kn poštarine = 141,20kn

 

„Bajke za bolje sutra“ okupljaju sedam priča, sedam poznatih bajki, priča ili pjesama koje su prilagođene od strane sedam mladih i iskusnih pisaca (iz različitih područja rada – dramaturg, copywriteri, doktori, dizajneri, aktivisti, biolozi) kako bi uklopili efekte klimatskih promjena, zagađenja, osiromašavanja sredstava… kako bi konkretno prikazali da naše djelovanje ima posljedice u stvarnom životu. To su problemi koja utječu na sve generacije i do nas, odraslih osoba, je da educiramo svoju djecu o njihovom utjecaju na okoliš tako da se mogu nadati boljoj budućnosti, boljem sutra. Podizanje ekološke svijesti postalo je moralna obaveza svih kao i očuvanje resursa.

 

Povedite svoju djecu s Alisom u svijet klimatskih promjena, na čaj s Crvenkapicom i upoznajte ju s djedom čija je repa najveća u svemiru jer je educiranje djece posljednja nada koju imamo.

 

Po-Q-lon Pa-Q-eti

Rozi paket sadrži 3 naslova o ranim gej iskustvima: najnovije izdanje udruge talijanskog književnika Umberta Sabe naslova „Ernesto“, te dodatne dvije knjige: „Samo na jednu noć“ o aferi talijanskog srednjoškolca i hrvatskog nogometaša i „Destruktivna kritika i druge pederske priče“ Gordana Duhačeka Plavi paket se sastoji od prvog naslova u nadolazećoj ediciji knjiga Susan Sontag – prvi objavljen je „Ponovno rođena“, njezini dnevnički zapisi koje je počela pisati s 15 godina, a koje je nakon njene smrti objavio njezin sin, te druga knjiga, spomenut strip Helene Janečić o lezbijskoj superjunakinji.

Cijena paketa: 140kn

Za narudžbe poštom:

140kn + 18,60kn poštarine = 158,60kn Cijena paketa: 110kn

Za narudžbe poštom:

110kn + 17,60kn poštarine = 127,60kn

 

 

Oba paketa možete kupiti da razveselite svoje najdraže (također i bake i djedove) po promotivnim cijenama od samo 110 i 140 kuna. Uz svaki kupljeni paket stiže i bedž Quirks dizajna: Lezzie i Faggot, za koji vam predlažemo da ipak zadržite za sebe kada ste već nekom drugom kupili knjige! (A u slučaju da ste knjige kupili sebi, udijelite onda bedž – jer ipak je vrijeme darivanja, a tko zna kako će vam uzvratiti poklon)

 

Nagradna igra: Ho!Ho!HoMO!

 

a.k.a. Kako nam se blagdani bliže, i Queer Zagreb s darovima stiže!

 

1. Glavni zgoditak: L-paketić: Strip Horny Dyke + bedž Lezzie & G-paketić: Knjiga Samo na jednu noć + bedž Faggot! (Dijelimo jedan od svakog a vi birate kojeg želite)

 

2. Utješna nagrada: HoHoHoMO kapica – budite zločkasti Deda Mraz s praporcem! Dijelimo dvaput po jednu!

 

3. FreeBees – imamo i nešto za svakoga – elektroničke čestitke, odnosno Queer-stitke. Razveselite prijatelje i rodbinu (naročito djedove i bake) s alternativnim e-mail čestitkama za blagdane.

Kako to sve funka?

 

Za sudjelovanje u nagradnoj igri dovoljno je odgovoriti na ovaj mail i napisati „HoHoHoMO – Lezzie!“ ili pak „HoHoHoMO – Faggot!!“ a dobitnici će biti obaviješteni mailom!

 

Bez brige, ako ne osvojite jedan od paketa imamo i utješne nagrade!

 

To su Deda Mraz kapice u HoHoHoMO! izdanju s praporcem – neka svi čuju kad im se primičete iza leđa 🙂

 

A također možere skoknuti klikom na Queer.hr i downloadirati jednu od elektronskih čestitki koje smo prekrstili u Queer-stitke! KliK!-na-link

 

Također vas pozivamo i da navratite ovih dana na portal gdje se spremaju i nagradne igre za doček Nove Godine – uglavnom: darovi na sve strane!

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |