0

Šekspir osvaja muzičke top liste

Ovaj projekat deo je pripreme za Kulturne olimpijadu, manifestaciju koja će pratiti ovogodišnje Olimpijske igre u Londonu.

“Mislim da vam nikada ne treba poseban razlog da ‘sarađujete sa Šekspirom’. Ali 2012. godina izgleda kao pravi trenutak, sa akcentom na Kulturno olimpijadu i pozorište Gloub”, izjavio je Holingvort za Dejli telegraf.

“Toliko se toga šekspirovskog dešava u svetu, pa smo pomislili da bi i soneti bili odlična polazna tačka, sa malim preokretom. Napravili smo pop pesme sa tekstovima najvećeg pisca”, dodaje on.

Svi tekstovi su Šekspirovi, a muzika se izvodi na instrumentima koji su korišćeni u piščevo vreme, uključujući i liron – žičani instrument nalik čelu sa 13 žica, laute i rensansne gitare.

“Neverovatno je iskustvo sarađivati sa svim ovim muzičarima. Šeksiprova dela traju već decenijama i mi se spremamo da im udahnemo novi život”, kazao je Robin Skot koji će pevati sonete.

Osim njega, stihove će pevati i Kara Dilon i sopran Ana Denis, koja nastupa sa Dejmonom Albarnom u njegovoj operi “Doktor Di”.

Izvor: B92

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |