0

Objavljena prva srpska studija o Bokačovom delu "Dekameron"

Knjiga Snežane Milinković je precizna i detaljna analiza kulturnih i istorijskih okolno-sti u kojima je Dekameron napisan, kao i kulturno-istorijskih slojeva koji su omogućili nastanak jednog od najvećih dela u istoriji svetske književnosti. Prateći Bokačov Dekameron i kao veliku sintezu jednog neuporedivog pripovedačkog nasleđa i iskustva, ali i sa stanovišta pojedinačnih pripovedačkih, jezičkih i stilskih rešenja, Snežana Milinković je napisala izvrsnu studiju o umetničkim postupcima na kojima su zasnovane pojedine priče u Dekameronu.

Istovremeno, ova knjiga je provokativna rasprava o tome kako danas čitati Dekameron i šta nam danas Dekameron govori. Knjiga Snežane Milinković “Dekameron: Knjiga o ljubavi” je odgovor na pitanje zašto je Bokačo i dalje naš savremenik.

Tokom 2013. godine, na sedamstotu godinu Bokačovog rođenja, Arhipelag će objaviti novi prevod na srpski Dekamerona, jednog od najvažnijih dela u istoriji svetske književnosti. Novi prevod biće delo Snežane Milinković koja će za ovu izdanje napisati i kritičke komentare.

izvor: bizlife.rs

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |