0

Konjic: Predstavljena knjiga "Kišne kapi u piščevoj luli"

U programu su sudjelovali predsjednik UO izdavača Zaklade Fra Grgo Martić Anto Stanić, urednik knjige Milo Jukić, moderatorica Biljana Handžo i autorica. Ulomke iz priča su čitali autoričini prijatelji, književnici Aida Šečić, Vlado Kudić i Anes Oručević, dok se za glazbeni ugođaj pobrinuo poznati konjički ženski vokalni ansambl Rezonanca.

O djelovanju Zaklade Fra Grgo Martić govorio je Anto Stanić, dok se Milo Jukić osvrnuo na nagrađenu knjigu koja sadrži dvanaest priča. „Junaci priča pričaju svoj doživljaj života i ratno-poratnih trauma. Oni nisu spremni na kompromise u smislu pristajanja da se odreknu onog što jesu i pristanu biti nešto drugo. Borba protiv stereotipa i predrasuda, borba da imaju svoje ja, borba protiv destrukcije i licemjerja koje primijete svi, ali ne spominje nitko, jer su općeprihvaćeni kao nešto pozitivno, to je počelo bivstvovanja svih junaka iz priča knjige „Kišne kapi u piščevoj luli“. Autorica pripovijeda uravnoteženim stilom, lagano, bez žurbe i trke, iako priča o temama koje bi, naoko, ponekad morale eksplodirati“, rekao je urednik knjige Milo  Jukić.

Pavlović-Grgić je kazala kako je za prvu promociju svoje knjige odabrala rodni grad, izrazivši zadovoljstvo odzivom publike i zanimanjem za knjigu. „Ova promocija je za mene poseban doživljaj, koji ću zauvijek pamtiti. Hvala organizatorima, predivnoj publici, mojim predstavljačima Anti Staniću, Mili Jukiću i Biljani Handžo, te Rezonancama. Hvala i mojim prijateljima Aidi, Vladi i Anesu, te fotografu Draganu Trboglavu, koji su prešli popriličan put kako bi me podržali. Posebna mi je čast dobiti vrijednu nagradu iz Zaklade Fra Grgo Martić, a odlukom vrhunskih književnika koji su bili u žiriju. Nagrada je dobar poticaj za buduće projekte, a donijela mi je i mnogo lijepih trenutaka, poput ovog književnog programa“, kazala je Pavlović-Grgić.

Zaklada je u Konjicu svoja izdanja i knjige nagrađenih autora darivala Franjevačkom samostanu, Općini Konjic, Narodnom univerzitetu Konjic i Prvoj osnovnoj školi Konjic.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |