0

Najava: 2. Dani Književnog kluba Mostar

Upravni odbor Književnog kluba Mostar nagovijesti je kako će za vrijeme festivala biti i službeno potpisano i međunarodno udruživanje kulturnih udruga ”van glavnog grada”, pod nazivom ”Centrifuga”.

Ta ideja će krenuti iz Mostara, a sudjelovat će u njoj Hrvatsko Književno Društvo iz Rijeke, Rječilište iz Splita, Zeničke sveske iz Zenice, Književni klub Brčko iz Brčkog, Think Tank Town iz Leskovca, te Književni klub Mostar iz Mostara – kao domaćin.

Književni klub Mostar je udruženje koje okuplja preko 60 književnika iz Mostara i okolice. U dvije godine rada je okupilo i okrupnilo mostarsku književnu scenu, te počelo svoju misiju vraćanja Mostara u centar književne mape regije.

Dobili su prvo veće priznanje (Hercegovačko sunce za promicanje umjetnosti i književnosti u BiH i regiji ), i uspostavili tijesne veze sa brojnim internacionalnim partnerima (Think Tanc Town – Leskovac, Asocijacija izdavača i knjižara Crne Gore iz Podgorice Crna Gora, Književni klub Novo Sarajevo, Hrvatsko književno društvo Rijeka, Rječilište Split…), upriličili brojne programe i radili na popularizaciji književnosti i kulture u Mostaru.

izvor: bljesak.info

 

 

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |